Vinn tur til Skottland

Masters of Malt. Det er navnet på spillet Bibendum lanserer i dag. Er du klar for en tur til Glenfiddich-destilleriet i Skottland kan du melde deg på konkurransen.
Redaksjonen
02 Mars 2007 - 12:00

Siden lanseres i dag i en norsk versjon. Det vil si, språket er engelsk, men versjonen er tilrettelagt for norske brukere.

Websiden og konkurransen skal ligge ute til november i år. Det blir tre vanskelighetsgrader i spillet.

- Vanskelighetsgradene blir lansert med rundt halvannen måneds mellomrom. Så kan deltagerne eksamineres ut etter hvert, sier Brand Manager Nina Nordsæter Hernes i Bibendum.

Foruten å lage en morsom konkurranse er målet å bidra til økt kunnskap om single malt whisky.

- Målet er kunnskapsøkning, ja. Vi ønsker jo å øke kunnskapsnivået på single malt i bransjen. Samtidig er det jo vi som har Glenfiddich og det er et sterkt merkenavn. Men sånn i bunn og grunn er det jo å øke kunnskapsnivået på single malt som er poenget vårt, sier Hernes.

Fine premier
Hovedpremien i spillet Master of Malt er en tur for to til destilleriet i Skottland. I tillegg er det flere andre premier.

- Dette er selvsagt en konkurranse for bransjen. Når du kommer inn på siden må du krysse av for om du er i bransjen eller ikke, og alderen for å delta er satt til 20 år.

Er dette bare en morsom sak eller ønsker dere å nå ut til en hovedmålgruppe?

Markedsføring
- Vi ønsker jo økt kunnskap om single malt blant serveringspersonale, men det ligger jo et snev av markedsføring for oss i dette, sier Hernes. 
 
Konkurransen ble arrangert i Nederland i fjor og var en kjempesuksess. Det var imponerende mange treff. Det var 12.000 som registrerte seg til det første nivået. Til neste nivå var det 4.900 og de som registrerte seg til nivå tre var 2.700. Og av alle disse menneskene så var det 580 som klarte å bli Master of Malt.

Uteksamineres
- Det er jo ikke tilfeldig hvem som vinner. Svarene skal vurderes av en jury. Nivå tre er en eksamineringsdel, men hvem som skal sitte i juryen er ikke klart ennå.

Har sertifikatet noen verdi, eller er det bare en gimmick i bransjen?

- Begge deler, det er jo noe helt nytt. Det er jo ingen offisiell benevnelse å bli Master of Malt. Men samtidig blir jo konseptet mer og mer kjent. David Stuart har signert diplomene. Han er Malt Master & Blender i William Grant and Sons. Og det skader jo ikke å øke kompetansen sin, sier Hernes.

Du finner konkurransen her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her