Vinn gavekort til 5000 kroner

Send oss din smoothie-oppskrift og du kan vinne et gavekort på hele 5 000 kroner eller en av to Kenwood Smoothiesblendere.
Redaksjonen
08 Juni 2005 - 09:18

Det er bare å sette i gang. Nedenfor kan du lese om hva du trenger for å komme i gang og hvor enkelt det er å lage en smoothie. Herlig smak og deilig forfriskende. Vi serverer deg noen oppskrifter og så er det opp til deg å sende oss din.
 
Konkurransen er et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Konkurranseregler
1. Alle innsendte oppskrifter skal være melkebaserte. Det vil si at en av ingrediensene må være enten yoghurt, rømme, fløte, melk eller syrnet melk.
2. Oppskriftene skal være alkoholfrie.
3. Oppskriftene skal inneholde sesongens frukter, bær eller grønnsaker.
4. Juryen vektlegger kreativitet og bruk av smakstilsetninger.
5. Oppskriften må være selvkomponert.

Innsendingsfrist er fredag 17. juni.
Vinneren vil bli kåret 23. juni.

Jury
I juryen sitter: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

è Send inn din oppskrift her

Hva er en smoothie?
Denne leskedrikken ble først laget i California på slutten av 80-tallet og fikk raskt gjennomslag i surf- og beachkulturen. Smoothie er et magrere alternativ til milkshake og serveres iskald. Juicebarer, kaffebarer og helsestudioer - og egne smoothiesbarer selger smoothies i mange ulike varianter.

En god smoothie kan serveres når som helst; frokost, lunsj, dessert eller som et mellommåltid. Det finnes også en rekke smoothie-varianter med tilskudd av vitaminer, mineraler, ginseng, alger, fiber og proteiner.

Hva trengs for å lage en smoothie?
Det er enkelt å lage sin egen smoothie. En original smoothie skal bestå av yoghurt, fersk eller fryst frukt eller bær og isbiter. Vår løsning består av yoghurt, banan, samt frossen frukt eller bær. Du kan også bruke syrnede melkeprodukter, eksempelvis Biola eller Cultura.

Friske urter som sitronmelisse eller mynte smaker også godt i en smoothie. Med dette som basis - og en kraftig blender/hurtigmikser/foodprosessor - er det lett å komponere egne smoothiesvarianter.

Fremgangsmåte
Velg en yoghurtsmak som du liker. Ha yoghurt, frosne bær eller frukt og banan i blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene/frukten). Hell alt i et høyt glass og server umiddelbart.

Tropicana

Fremgangsmåte

Ha banan i blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene/frukten). Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Pink dream

Fremgangsmåte

Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene). Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Shady lady

Shady lady

Fremgangsmåte

Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene).

Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.

Her finner du flere alkoholfrie drinker

La barna fikse maten selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Tatt på fersken

Tatt på fersken

Fremgangsmåte

  1. Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most
  2. Det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene).
  3. Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.
 
 

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her