Drikke
Vinkurs 9. oktober i Oslo - Riojas beste viner i flere årganger

Vinkurs 9. oktober i Oslo - Riojas beste viner i flere årganger

Opplev spansk lidenskap på sitt beste i det vi smaker de beste vinene fra en av Riojas superstjerner.
Redaksjonen
20 September 2012 - 17:10

Spania forbinder mange av oss med lidenskap, kraft, styrke og karakter, og det er ingen andre steder dette gjenspeiler seg så godt som i landets viner.
 
Vi nordmenn har en spesiell plass for Spanias viner i våre hjerter, ikke minst for vinene fra Rioja.

Denne kvelden får du selv smake noen av Riojas beste viner i flere årganger fra et av de siste familieeide husene i Spania, Marqués de Riscal.

Gå ikke glipp av Spania på sitt beste - meld deg på nå!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

9 enestående viner og flere årganger topp-Rioja

Denne kvelden får vi besøk fra et av Spanias mest berømte og ett av de siste familieeide vinhusene, Marques de Riscal.

Gjennom kvelden får du en god innføring i spansk vinmakerkunst  i det vi smaker 9 fabelaktige viner.

Bli med og smak forskjellen på crianza, reserva og gran reserva-viner.

Som en avslutning frister vi med hele fire årganger av deres toppvin Barón de Chirel!

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="riscal">Les mer om Marqués de Riscal her

Gå ikke glipp av en lidenskapelig kveld med noen av Spanias aller beste viner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Marques de Riscal Rueda Superior 2013 (33468)

• Barón de Chirel Reserva 2002, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)

• Barón de Chirel Reserva 2003, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)
• Barón de Chirel Reserva 2004, kr 475,- (årgangen ikke tilgjengelig i Norge)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Tirsdag 9. oktober 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 30.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Familieeid og toneangivende

Marques de Riscal er et av de aller eldste spanske vinhusene med røtter tilbake til 1858 ved Guillermo Hurtado de Amézaga. Riscal er også et av de få gjenværende husene som er familieeide.

Riscal forbindes først og fremst med Rioja der de i mange gjennom alle år har blitt anerkjent som toneangivende og en pionér innen satsing på kvalitet på sine viner.

I dag er de for eksempel det eneste huset som sorterer druene etter både kvalitet på innhøstningstidspunktet, og alderen på vinstokkene.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Klassisk ekspertise og nyskapende

Marques de Riscals egne vinmarker i Rioja er på 202 hektar, noe som gjør de nesten selvforsynte med druer. Det de trenger i tillegg kjøpes av de samme bøndene år etter år.

For å sørge for at bøndene ikke kvitter seg med lavproduktive gamle vinstokker får de også betalt basert på hvor gamle vinstokkene er.

Riscal har alltid hatt et nært samarbeid med Bordeaux og bruker den dag i dag både krefter fra universitetet i Bordeaux og produsenter fra det samme området som konsulenter i egen produksjon. Dette sikrer at de ikke stivner i sine egne tradisjoner, men blir utfordret av annen erfaring og kunnskap.

2006 markerte et nytt kapittel i familiens historie i det deres nye hotell ble innviet. Bygget er tegnet av Frank Gehry som også står bak Guggenheim-museet i Bilbao, og bygningen har blitt Riojas største landemerke.

Les mer om Marques de Riscal her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her