Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev.
Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
×
Velg de nyhetsbrevene du ønsker å abonnere på
×
Din e-post er registrert
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
×
En feil oppstod
Drikke
Vinkurs 3. juni - Enestående Sancerre-smaking
Smak 11 elegante viner sammen med 10. generasjon fra et av Sancerres mest berømte vinhus, deriblant tre årganger av en av områdets beste viner, samt verdens beste sauvignon blanc.
Loiredalen kan skilte med noen av Frankrikes mest berømte vinmarker, og de mest renommérte er Sancerre og Pouilly Fumé.
Det er ingen ringere enn 10. generasjon av det familiedrevne huset Henri Bourgeois, Arnaud, som selv kommer til Oslo for å holde kurset denne kvelden.
Han vil lære oss mer om vinområdene Sancerre, Pouilly Fumé og Marlborough på New Zealand.
Du lærer om områdenes særtrekk, familiens vinfilosofi og spennende historie, og han vil lede oss gjennom en smaking av hele 11 toppviner.
11 fordømt gode viner og verdens beste
Denne kvelden får blant annet smake elegante viner fra både Sancerre og New Zealand, samt ikke mindre enn tre årganger av deres topp-Sancerre.
Denne vinen kommer fra de best beliggende vinmarkene i Sancerre, som på grunn av sin vanskelige beliggenhet med stupbratte sider og påfølgende harde arbeid for vinbøndene, har fått tilnavnet le Mont Damné (det forbannede fjell).
Du får også smake Bourgeois sin Clos Henri Sauvignon Blanc fra New Zealand, som ble kåret til verdens beste ueikede sauvignon under den andre Concours Mondial du Sauvignon.
Foredraget holdes på engelsk.
Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bourgeois">Les mer om Bourgeois her
Gjennom 10 generasjoner har Bourgeois-familien vært vinbønder i den lille landsbyen Chavignol i Sancerre, men det var først på 1950-tallet at Henri Bourgeois tok en modig valg og satset mer og mer på det å være rene vinbønder.
Litt etter litt ble vinmarkene med den beste soleksponeringen i de stupbratte sidene av le Mont Damné plantet, og helt fra de første dagene har familien hatt et urokkelig fokus på å kontant forbedre vinene sine slik at de fikk kvalitetsviner som gjenspeilet jordsmonnets egenart.
I dag har familien 71 hektar vinmarker i både Sancerre og Pouilly-Fumé, med et svært forskjellig jordsmonn som gjenspeiler områdets store variasjon.
Denne variasjonen har familien hele tiden fremhevetgjennom vinene sine i det druene fra hver enkelt parsell vinifiseres for seg.
I dag lager familien ni forskjellige viner fra Sancerre og to fra Pouilly-Fumé, deriblant en rød og en rosé laget på pinot noir.
Meld deg på ovenfor
Tradisjonell og nytenkende
I dag er det Henris barn og barnebarn, Jean-Marie, Jean-Christophe, Lionel og Arnaud Bourgeois, som sørger for å føre familiens tradisjoner videre.
Vinhuset er ikke redd for å blande ny teknologi med tradisjonell vinifiskasjon og fatbruk. En annen nyvinning for familien var deres ekspansjon til et av vinverdens nyeste land, New Zealand.
Etter en reise dit, falt familien for området og kjøpte i 2001 en eiendom i Marlborough hvor de plantet de samme druene som de kjente gjennom 11 generasjoner, Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
Den første årgangen fra Clos Henri, som vingården heter, var klar i 2003, og denne kvelden får du smake flere viner fra dette spennende området.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.