Dato og tid: Onsdag 26. mars 2014, kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Avbestillingsfrist: 16.03.14 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Flere årganger riesling tilbake til 1983
Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.
Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner. Riesling utvikler seg også flott ved lagring og denne kvelden får du blant annet smake flere viner fra 80-tallet.
Det er en av Tysklands fremste vinmakere, Hans-Josef Becker, som besøker oss denne kvelden.
Han regnes som en legende i Rheingau og er en foregangsmann for økologisk vinproduksjon i dette området hvor det har blitt dyrket vin siden 779.
Han vil lære deg tysk vin å kjenne, i det vi vi ser på områdets historie, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.
Smak mangfoldet og elegansen
Du får smake hele 11 økologiske rieslinger samt én rød spesialitet denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Rheingau.
Her får du smake frisk auslese, qba og kabinett trocken fra 1988-2012, årgangsforskjeller i spätlese trocken, samt spätlese og auslese fra gamle vinstokker.
Det lages elegante rieslinger med restsødme, og her får du smake tre viner fra 1983-1992, både med og uten botrytis.
Du vil også få smake en av Tysklands beste spätburgundere (pinot noir).
Foredraget holdes på engelsk.