Riedel - vinglass gjennom 11 generasjoner

I over 250 år har 11 generasjoner av familien Riedel holdt familiebedriften gående og produsert utsøkte glassvarer. Riedels historie skriver seg helt tilbake til 1678 i den nordlige delen av Böhmen og Schlesia. Egen glassproduksjon begynte i 1756, og det
Redaksjonen
07 April 2006 - 15:42

Det var først 9. generasjon Riedel; Claus Riedel (1925-2004), som ble en foregangsmann innen vinens verden. For mer enn 40 år siden oppdaget han at den samme vinen smakte forskjellig når den ble drukket av forskjellig formede glass.
 
Han åpnet mulighetene for større nytelse av vin ved hjelp av sine nye, funksjonelle vinglass, og var den første personen i historien som utnyttet hva glassets form har å si for opplevelsen og gleden ved å nyte vin og brennevin.

Georg Riedel, 10. generasjon, brakte konseptet videre ved å skape glass som fremhever de typiske smakskomponentene av en drueart. Glassene forsterker balanserte smaksemner, maksimerer fruktigheten og integrerer syrligheten og tanninene - alt for å øke gleden ved vin. Han oppdaget at innholdet bestemmer formen på glasset, og derfor vil et korrekt valg av drikkeglass forsterke vinens aroma.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.

Alle glassene fra Riedel er laget i krystall. Sommeliersserien er derimot munnblåst, er naturlig nok tynnere og bør vaskes for hånd før de tørkes med en linklut.

Riedel sine glassserier er delt inn i tre hovedkategorier og er å finne i ledende kjøkken- og serviseforretninger;
 

 

24 glass tilgjengelig i Norge - introdusert i 1973 i et samarbeid med ledende vineksperter. Munnblåste krystallglass som bør håndvaskes.
 

 

17 glass tilgjengelige i Norge - introdusert i 1986, basert på de samme glassene som Sommeliers, men maskinlagd. Disse glassene tåler mer, kan vaskes i maskin og er noe rimeligere enn Sommeliersserien.
 

 

6 glass tilgjengelig i Norge - laget over samme lest som Vinumserien, men uten stett. Dette glasset er tenkt som et hverdagsglass som er enklere å plassere i oppvaskmaskinen, og som er enkelt å ha med seg på hytte eller i båt.
 

Apéritif benytter følgende Riedel-glass på smakingene:

 

Riedel O
Vann/Riesling/Sauvignon Blanc 414/15
 
Anbefales til:
Vann, Riesling, Sauvignon Blanc
 

 

Riedel Vinum
Chianti Classico
416/15
Anbefales til rød og hvit vin:
Chianti, Dolcetto, Montepulciano, Nebbiolo, Sangiovese, Bardolino, Zinfandel. Riesling, Riesling Grand Cru

 

Riedel Vinum
Bordeaux
416/0
Anbefales til:
Bordeaux (rød), Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Tempranillo.

 

Riedel Vinum
Prestige Cuvee
416/48
 
Anbefales til:
Prestige Cuvée, Rosé Champagne, årgangschampagne/-musserende vin.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her