Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev.
Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
×
Velg de nyhetsbrevene du ønsker å abonnere på
×
Din e-post er registrert
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
×
En feil oppstod
Drikke
Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund
Bli med på en sjelden smaking av 13 toppviner til flere tusen kroner fra ett av verdens mest berømte vinområder - Burgund! Vi har noen få plasser igjen.
Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet idet vi smaker hele 13 fabelaktige viner.
Vi får storfint besøk av Siegfried Pic fra ett av Burgunds mest velrenommerte vinhus - Maison Louis Jadot.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
13 elegante hvite og røde burgundere
Denne kvelden lærer du mer om et av verdens aller mest berømte vinområder i det vi får besøk av Siegfried Pic fra Maison Louis Jadot.
Huset er kjent for sitt utrettelige fokus på en utrolig kvalitet og å la jordsmonnskarakteren briljere gjennom vinene.
Her får du virkelig smake Burgunds eleganse og variasjon i det du får servert syv fantastiske hvite og seks lekre rødviner i verdensklasse.
Du får blant annet smake viner fra legendariske vinmarker som Chassagne-Montrachet og Mersault for de hvite vinene, og de elegante Beaune Theurons og Gevrey Chambertin for de røde.
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Jadot">Les mer om Louis Jadot her
Ta med din kjære eller gode venner på en vinsmaking av de sjeldne - meld deg på i dag.
Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or.
Huset ble grundlagt av Louis Henry Denis Jadot i 1859, men historen begynner allerede i 1826 da Jadot-familien kjøpte Beaune 1er cru-vinmarken Clos des Ursules.
Huset ble ledet av familien helt frem til 1962 da perfeksjonisten André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Kun det beste er godt nok
En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem.
Burgund er et komplekst landskap både med hensyn til vinstiler, topografi og jordsmonn. Terroiret er unikt og gjenspeiler harmonien mellom jordsmonn, vinstokk, klima, arbeidet i vinmarken og i kjellerne.
Maison Lois Jadot ser det som en viktig oppgave å lage viner som gjenspeiler den mangefasetterte mosaikken av terroir, hver med sitt eget uttrykk. Jadot sine egne 150 hektar med vinmarker er spredt over hele Burgund fra Côte d'Or til Beaujolais.
Bli med på denne spennende smakingen!
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.