Drikke
Vinkurs 12. november - Champagne Grand Cru og cognac på sitt beste

Vinkurs 12. november - Champagne Grand Cru og cognac på sitt beste

Bli med på en utrolig smaking av hva det beste av hva Frankrike kan by på idet vi smaker elegante champagner og utsøkt cognac til flere tusen kroner.
Redaksjonen
27 September 2012 - 22:26

Noen av verdens aller beste viner og brenneviner har sitt opphav i Frankrike.

Bli med på en unik smaking av eksepsjonelle Grand Cru-champagner og noen av verdens beste cognacer i det vi får celebert besøk fra Champagne Mailly og Cognac A.E. Dor!

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Grand Cru champagne og 7 cognacer til flere tusen kroner

Av 324 vinproduserende områder (cru) i Champagne, er det kun 17 av disse som har kvaliteten som skal til for å kunne klassifiseres som Grand Cru.

Champagnehuset Mailly ligger midt i ett av disse områdene, montagne de Reims, og lager kun grand cru-champagner. Denne kvelden lærer du mer om champagne i det vi smaker hele fem eksepsjonelle grand cru champagner.

Du får blant annet smake Mailly sin Extra Brut, Blanc des Noirs og topp-cuvéen l’Exception Blanc de Blanc Brut.

Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av hele 7 fantastiske cognacer fra legendariske A.E. Dor!

Her lærer du mer om cognacens historie og finesser og du smaker cognacens mange uttrykk helt i fra VS via Fine Champagne XO til hele tre utgaver av deres unike Vieille Reserve!

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="mailly">Les mer om Champagne Mailly og A.E. Dor her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av noen av verdens beste viner og cognacer - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende champagner:

Mailly Grand Cru Exception Blanc de Blancs Brut 2000 (57918)

Du får smake følgende cognacer denne kvelden:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene og cognacene

(klikk)

Tid: Mandag 12. november 2012 kl. 18.00 - 21.00
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 05.11.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Grand Cru i særklasse

I 1929 ble huset Champagne Mailly Grand Cru etablert, og helt siden begynnelsen har deres mål vært å lage Grand Cru - champagner som gjenspeiler det unike jordsmonnet.

Hos Mailly benyttes kun de to beste druetypene til deres champagner, nemlig pinot noir og chardonnay.

Huset bruker kun egne druer og deres 160 hektar med vinmarker er plantet med 75 prosent pinot noir og 25 prosent chardonnay.

Med stor respekt for husets stil og karakter, kan kjellermesteren blande opptil ti årganger av de to druetypene fra forskjellige parseller, for å komme frem til den riktige karakteren på vinene.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Maison A.E. Dor

Blant mange cognackjennere, regnes A.E. Dor som en av de absolutt beste produsentene som finnes.

Familien Rivière har gjennom generasjoner fremstilt fantastisk cognac fra familiens egne vinmarker i Grande Champagne hvor produksjonen holdes på et lavt nivå for å sikre kvalitet og videreføre tradisjonene som ble startet av Amédée Edouard Dor i 1858.

Huset har en frisk og fruktig VS som hovedsakelig kommer fra Fins Bois med cognacer helt opp til les Vieilles Reserves i serien 6-11 som viser hvordan verdens beste brennevin skal smake.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her