Noen av verdens aller beste viner og brenneviner har sitt opphav i Frankrike.
Bli med på en unik smaking av eksepsjonelle Grand Cru-champagner og noen av verdens beste cognacer i det vi får celebert besøk fra Champagne Mailly og Cognac A.E. Dor!
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Grand Cru champagne og 7 cognacer til flere tusen kroner
Av 324 vinproduserende områder (cru) i Champagne, er det kun 17 av disse som har kvaliteten som skal til for å kunne klassifiseres som Grand Cru.
Champagnehuset Mailly ligger midt i ett av disse områdene, montagne de Reims, og lager kun grand cru-champagner. Denne kvelden lærer du mer om champagne i det vi smaker hele fem eksepsjonelle grand cru champagner.
Du får blant annet smake Mailly sin Extra Brut, Blanc des Noirs og topp-cuvéen l’Exception Blanc de Blanc Brut.
Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av hele 7 fantastiske cognacer fra legendariske A.E. Dor!
Her lærer du mer om cognacens historie og finesser og du smaker cognacens mange uttrykk helt i fra VS via Fine Champagne XO til hele tre utgaver av deres unike Vieille Reserve!
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="mailly">Les mer om Champagne Mailly og A.E. Dor her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av noen av verdens beste viner og cognacer - meld deg på i dag.
I 1929 ble huset Champagne Mailly Grand Cru etablert, og helt siden begynnelsen har deres mål vært å lage Grand Cru - champagner som gjenspeiler det unike jordsmonnet.
Hos Mailly benyttes kun de to beste druetypene til deres champagner, nemlig pinot noir og chardonnay.
Huset bruker kun egne druer og deres 160 hektar med vinmarker er plantet med 75 prosent pinot noir og 25 prosent chardonnay.
Med stor respekt for husets stil og karakter, kan kjellermesteren blande opptil ti årganger av de to druetypene fra forskjellige parseller, for å komme frem til den riktige karakteren på vinene.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Maison A.E. Dor
Blant mange cognackjennere, regnes A.E. Dor som en av de absolutt beste produsentene som finnes.
Familien Rivière har gjennom generasjoner fremstilt fantastisk cognac fra familiens egne vinmarker i Grande Champagne hvor produksjonen holdes på et lavt nivå for å sikre kvalitet og videreføre tradisjonene som ble startet av Amédée Edouard Dor i 1858.
Huset har en frisk og fruktig VS som hovedsakelig kommer fra Fins Bois med cognacer helt opp til les Vieilles Reserves i serien 6-11 som viser hvordan verdens beste brennevin skal smake.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.