Vinkjeller verdt millioner stjålet

Hele den unike vinkjelleren til Stufvenäs Gästgifveri sør for Kalmar er stjålet. Verdien kan være åtte millioner svenske kroner.
Redaksjonen
02 Oktober 2007 - 17:00

For tredje gang på litt over ett år har vinkyndige tyver tømt en unik restaurantkjeller. Først ble Ulriksdal - med sin unike bordeauxsamling - rammet. To måneder senere slo tyver til mot klosterhotellet i Vadstena.
 
Nå har det altså skjedd et nytt tyveri, skriver wownews.se.
 
Ingen alarm
Samlingen på Stufvenäs Gästgifveri var kjent blant annet for å ha Wine Spectators diplom for storslagne vinkart. Gjestgiveriet hadde også innbrudd i 2000. Da fantes det ingen alarm, det gjorde det ikke nå heller.
 
Deleier Magnus Berzelius tror ikke at en alarm hadde spilt noen rolle.
 
- Tyvene hadde kommet seg inn likevel. En alarm hadde bare gjort det litt vanskeligere for dem, sier han.
 
Helt tomt
Innbruddet skjedde da gjestgiveriet var helt tomt - bortsett fra en overnattende gjest. Berzelius er overbevist om at det hele var nøye planlagt. Tyvenes bytte ble stort. Nesten 6 000 sjeldne flasker forsvant. Den totale vekten er omlag 3 500 kilo, noe som betyr at tyvene må ha brukt lastebil.
 
Deleier Sigvard Johansson, som har skapt Stufvenäs og bygd opp vinkjelleren, tror at verdien på vinene ligger på rundt seks til åtte millioner svenske kroner.
 
Belønning
- Dette er noe familien har bygd opp over 17 år. Det går ikke å skape noe tilsvarende, sier han.
 
Det er utlovet en belønning på 100 000 kroner for tips som leder til at tyvene blir tatt.
 
Blant de stjålne flaskene var en Chateaux Lafite fra 1900 som er verdivurdert til 80 000 kroner.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er det barna som bestemmer middagen
Dagens rett
Enkel pølserett med bacon og ost

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her