Også i år presenteres det et meget rikholdig program både i teltet og hos byens restauranter for den som vil ha den optimale kombinasjonen.
Mandag: Teatersport med Rogaland Teater (Espen Hana, Hans Petter Jørgensen, Marianne Holter og Jørgen Tjemsland). Temaet er VIN.
Tirsdag: Morten Mølster & Co. skal spille, en slags vinimprovisasjon.
Onsdag: Konkurranse om hvem som er Stavangers beste vinkelner.
Torsdag: Hvem av disse vil vise seg til å være "best" innen vin: Dag Schreiner, Erik Thorstvedt, Pål Kvammen, Reidar Heljesen, Toni Gundersen eller Brit Synnøve Johansen? Konferansier: Hans Petter Jørgensen
Fredag: Finnes det humor i vinbransjen?
Lørdag: Christianssand String Swing Ensemble spiller til lunch... og fortsetter utover kvelden. Det blir også kåring av årets Stavanger-VinFest-folkevin.
Onsdag og torsdag: Det er en stor glede å ønske velkommen til to av våre favoritter : Calle Feght og Heidi Bjerkan fra Credo i Trondheim.
Fredag og lørdag kommer Stian Floer fra den mye omtalte Oslo-restauranten Mink. Ca´ de Vin stiller med sine beste italienske viner.
I baren på Italia vil du treffe matskribenten fra bladet Appetitt og Stavanger-venn Hans Petter Uleberg. Hans Petter serverer spennende italienske spesialiteter.
Nattcafé på Café Italia hver kveld fra kl 11.00
Piero Coppo fra Piemonte stiller med vinene på mandag. Han lager noen av de beste Barbera d´Asti-viner som finnes.
Best Buys International står for vinene på tirsdag. Det blir en presentasjon av kveldens viner av Jan Helge Didriksen.
Onsdag og torsdag får Craigs Kjøkken besøk av en surprise-gjestekokk. Samtidig kommer Christopher Cannan fra Europvin. Han skal presentere noen av VinFest´ens mest spennende viner.
På fredag og lørdag kommer den nye kjøkkensjefen på Feinschmecker i Oslo, Ove Jakobsen. Craigs får også besøk av Alvaro Van Zeller fra Minho, Portugal. Hr. van Zeller og hans far Fernando står bak prestisjevinen Solar das Bouças.
Fernando van Zeller var i mange år winemaker til det berømte portvinshuset Quinta do Noval.
Enfant terrible Marco Pierre White´s The Oak Room er kåret til Londons beste restaurant i seks år. Det er Mr. White som står bak maten som Chris Staynes skal servere.
J.M. Brocard og Clotille Davenne (kjellermester) kommer. Denne klassiske Chablis-produsenten vil presentere hele sin portefølje, fra Sauvignon St. Bris til Grand Cru Chablis.
Alberto Zenato`s beskjedne målsetning er å overgå seg selv hver gang han lager vin. Til Stavanger kommer Alberto for å fortelle om områdets over to tusen år med vinhistorie og tradisjon, og hvordan dette viser seg i vinene av i dag. Her vil man smake alt fra Valpolicella til topp Amarone.
Deinhard fra Mosel-Saar-Ruwer vil ta med alt det beste for å vise hva Tyskland står for. Her åpner det seg for meget utfordrende mat- og vinkombinasjoner, samt ny lærdom.
Antinori har produsert vin siden 1300-tallet. Denne gang vil yngste generasjon vinmaker komme til N.B. Sørensen. Alessia Antinori er bare 26 år gammel, men utdannet vinmaker fra universitetet i Milano. Hun vil gjennom vinene sine forklare Antinori-filosofien, fra enkle bordviner til Super Toscanere.
Fetzer tar med alt de har, og det sier ikke lite. Full presentasjon av Fetzers viner i samspill med vårt gode kjøkken. Dette blir vin- og matkombinasjoner i toppklasse.