Vil trene servicebedrifter

Norske servicebedrifter burde ha mer fokus på å selge produkter og tilleggsprodukter enn å bare selge det kunden ber om.
Redaksjonen
03 Mars 2008 - 15:00

Det mener i alle fall daglig leder Terje Bjørkhaug i Sellit.
 
Mersalg
- Vi mener selvsagt ikke at reiselivsbedriftene ikke skal gi god service til kunden. Det skulle bare mangle. Det er god service som sikrer at kunden kommer tilbake og handler neste gang også, sier Bjørkhaug til boarding.no.
 
Et eksempel
Bjørkhaug kommer gjerne med et eksempel.
 
- Dersom du får tilbud om å oppgradere rommet for å få tilgang til badekar, musserende vin og et fargerikt fruktfat for noen hundrelapper ekstra oppleves dette som god service. Og hvordan vil du som kunde føle deg mottatt dersom resepsjonisten på hotellet tilbyr seg å reservere bord i restauranten, slik at dere er sikret et flott vindusbord for kvelden? Selvsagt som god service, men samtidig har resepsjonisten sørget for at middagen blir servert i hotellets egne restaurant, sier han.
 
Siden 2001 har salgstreningsbedriften Sellit kurset tusenvis av ansatte innenfor hotell- og restaurantbransjen i å bli bedre selgere, selv om de fleste ikke har sitt daglige virke innenfor salg.
 
Konkurranseutsatt
- Dette er en ekstremt konkurranseutsatt bransje hvor alle ansatte i bedriften må ha riktig fokus. Ved å sette felles mål, blant annet ved å skape selgere i hele bedriften, vil både kundetilfredsheten - og ikke minst omsetningen, øke betraktelig, sier Bjørkhaug.
 
Sammen med kollega Øystein Vangsnes holder han salgsrettede kurs for blant annet resepsjonister, bookingansatte, servitører, kurs- og konferanseverter og selgere på hoteller og restauranter over hele landet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her