Vil trene servicebedrifter

Norske servicebedrifter burde ha mer fokus på å selge produkter og tilleggsprodukter enn å bare selge det kunden ber om.
Redaksjonen
03 Mars 2008 - 16:00

Det mener i alle fall daglig leder Terje Bjørkhaug i Sellit.
 
Mersalg
- Vi mener selvsagt ikke at reiselivsbedriftene ikke skal gi god service til kunden. Det skulle bare mangle. Det er god service som sikrer at kunden kommer tilbake og handler neste gang også, sier Bjørkhaug til boarding.no.
 
Et eksempel
Bjørkhaug kommer gjerne med et eksempel.
 
- Dersom du får tilbud om å oppgradere rommet for å få tilgang til badekar, musserende vin og et fargerikt fruktfat for noen hundrelapper ekstra oppleves dette som god service. Og hvordan vil du som kunde føle deg mottatt dersom resepsjonisten på hotellet tilbyr seg å reservere bord i restauranten, slik at dere er sikret et flott vindusbord for kvelden? Selvsagt som god service, men samtidig har resepsjonisten sørget for at middagen blir servert i hotellets egne restaurant, sier han.
 
Siden 2001 har salgstreningsbedriften Sellit kurset tusenvis av ansatte innenfor hotell- og restaurantbransjen i å bli bedre selgere, selv om de fleste ikke har sitt daglige virke innenfor salg.
 
Konkurranseutsatt
- Dette er en ekstremt konkurranseutsatt bransje hvor alle ansatte i bedriften må ha riktig fokus. Ved å sette felles mål, blant annet ved å skape selgere i hele bedriften, vil både kundetilfredsheten - og ikke minst omsetningen, øke betraktelig, sier Bjørkhaug.
 
Sammen med kollega Øystein Vangsnes holder han salgsrettede kurs for blant annet resepsjonister, bookingansatte, servitører, kurs- og konferanseverter og selgere på hoteller og restauranter over hele landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her