Vil servere alle

Som følge av ny lovgivning starter en kampanje som heter Litt enklere.
Redaksjonen
24 Oktober 2008 - 09:58

Dette er en informasjonskampanjen som skal handle om bedre tilgjengelighet til serveringssteder.
 
Mange hundre tusen nordmenn har nemlig nedsatt funksjonsevne.
 
Ofte er det små tiltak som skal til for at flere kan delta, og benytte restauranter og andre serveringssteder.
 
Øke kunnskapen
- Vi ønsker å øke kunnskapen og bevisstgjøre bransjen på tiltak som kan bidra til at serveringstilbudene kan brukes av flest mulig. I dag er det mange som er forhindret fra å være med familie, venner og kollegaer ut på restauranter og spisesteder. Ikke alle tiltak må være store og kostnadskrevende. Mye kan gjøres uten større kostnader, enkle tiltak nytter, sier Toril Bergerud Buene fra Deltasenteret i Helsedirektoratet.
 
Ny lov
Informasjonskampanjen skal også bidra til å øke kjennskapen til den nye Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven, som trer i kraft 1. januar 2009.
 
Tilgjengelighet for alle er et viktig stikkord for den nye loven. Den setter krav til universell utforming av omgivelser, for eksempel spisesteder. Det innebærer i praksis at alle skal ha samme mulighet til å besøke kaffebar eller spise på restaurant, skriver NHO reiseliv.
 
Bransjen tar ansvar
Reiselivsnæringen har bidratt til å lage en egen standard for tilgjengelige reiselivsmål, som serveringssteder og hoteller.
 
- Denne standarden skal gjøre det lettere for mennesker som i perioder, eller hele tiden, har nedsatt funksjonsevne og benytte seg av serveringssteder. Det er viktig at vi i bransjen tar grep slik at alle gjester føler seg velkomne, sier Espen Holm fra NHO Reiseliv.
 
Standarden inneholder blant annet krav om trinnfri atkomst, god belysning, gode kontraster og alternativ meny tilgjengelig for allergikere.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her