Vil linefange torsk og hyse

Domstein søker om miljøsertifisering av norsk linefanget torsk og hyse. Det sikrer fornuftig forvaltning av råvarer.
Redaksjonen
31 August 2007 - 09:00

Domstein Fish har i samarbeid med Ervik Havfiske og ti norske banklinebåter søkt om miljøsertifisering hos Marine Stewardship Council (MSC) av gruppens fiske etter norsk nordatlantisk torsk og hyse.
 
Det er inngått avtale med det uavhengige selskapet Moody Marine om å gjennomføre nødvendige undersøkelser. Denne prosessen forventes å ta ett år.
 
I forkant
- Domstein ønsker å ligge i forkant av utviklingen når det gjelder å sikre bærekraftig forvaltning og utnyttelse av fiskeressursene. Miljømerking er i dag en forutsetning for tilstedeværelse i mange markeder. Norsk fiskeriforvaltning er trolig den beste i verden. Alle norske fiskeprodukter burde derfor være miljømerket. Når dette ikke synes å være mulig, har vi og våre samarbeidspartnere valgt å starte prosessen på egen hånd, sier administrerende direktør Rolf Domstein til selskapets hjemmeside.
 
Spennende
Administrerende direktør Geir Solvåg i Ervik Havfiske sier at det er en spennende utfordring for de samarbeidende rederiene å bli de første i Norge som kan levere miljøsertifisert torsk og hyse. Linefiske er en selektiv fangstmetode som tar spesielt vare på miljøet.
 
- Det er en meget interessant nyhet at to av de mest populære fiskeslagene i Europa nå kommer inn i MSC-programmet. Markedet etterspør uavhengig dokumentasjon for bærekraftig sjømat, og vi tror at beslutningen om å søke MSC-sertifisering vil bidra til stor verdiskapning for fiskerinæringen, sier administrerende direktør Rubert Howes i MSC.
 
Størst i Norge
Domstein er et ledende fiskeri- og fiskeprodusentselskap med virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Domstein eier 50% av Ervik Havfiske, som er det største banklinerederiet i Norge med 15 fiskefartøyer. Ervik Havfiske har en totaltfangst på 12 000 tonn rund fisk, herav 7 000 tonn torsk og hyse.
 
The Marine Stewardship Council driver verdens ledende uavhengige sertifiseringsprogram for bærekraftig fiske. Til nå er 22 fiskeri sertifisert, og det nordatlantiske torske- og hysefisket vil bli det 25. og 26. fiskeriet som blir vurdert. I tillegg er 20 til 30 fiskerier under vurdering.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her