Vil jobbe med barn

Mesterkokken Odd Ivar Solvold vil lage kokebok og kanskje TV-program om mat for og med barn.
Redaksjonen
01 April 2009 - 17:00

Han inviterer 12-14 åringer som har lyst til å søke om gratis plass i en to dagers FoodCamp på Midtåsen.
 
Midtåsen vil bli både kjøkken og overnattingsplass for 10 ungdommer i alderen 12-14 år når FoodCampen er i gang.
 
Odd Ivar Solvold vil ha mat inn i samfunnsfag på skolen. For å få til det, vil han ha barn inn på Midtåsen.
 
Vil coache barn
- Delmålet med satsingen rundt Geir Skeie i Bocuse d'Or er i mål, med særdeles hyggelig resultat. Nå vil jeg bruke fokuset rundt verdensmesteren til noe mer matnyttig enn en statue. Vi må bruke verdien av VM-gullet ut i samfunnet. Jeg er lei av å coache verdensmestere. Nå vil jeg coache barn, sier Solvold til Sandefjords Blad.
 
Mat i skolen
I den anledning starter han en FoodCamp på Midtåsen 2.-3. mai der 10 barn skal lage en kokebok sammen med Solvold.
 
- Det var et enstemmig stortingsvedtak i 2005 om å innføre gratis skolemat, men ingenting har skjedd. Måltidet må inn i skolen. Vi har en unik mulighet i Sandefjord, i og med at Midtåsen ligger der som et sted for alle. Nå vil jeg at vi tar ansvaret og får fokus på saken, sier han.
 
Gratis
- FoodCampen er gratis, og barna trenger ikke ha kunnskaper om matlaging, men bør være interessert. De må fylle ut søknadsskjema på nettet der de skriver litt om hvorfor de bør få være med, hva slags mat de liker og hva de ikke liker. Gruppen vil jeg selv sette sammen, sier han.
 
Ti utvalgte
- Fredagen skal vi lage mat til fredagskos, småfester og sammenkomster som barn i denne alderen liker å ha. Forhåpentlig vil alle barna også sove over på Midtåsen, slik at vi blir en fin gjeng. Lørdag blir det forskjellige frokoster og lunsjer før vi avslutter med en festmiddag på deres premisser, sier han.
 
På sikt håper Solvold at FoodCamp kan bli en landsomfattende bevegelse.
 
- Ikke for å lage kokebok hver gang, men for å skape en happening rundt barn/ungdom og mat. Jeg allierer meg med kokkevenner og tror dette blir et morsomt og viktig prosjekt, sier Solvold.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her