Vil danke ut Gladmatfestivalen

Bergen ønsker å lage landets største matfest. Den nye rivalen kaller Gladmatfestivalen et sirkus og ønsker ikke å legge seg på samme nivå.
Redaksjonen
07 Januar 2010 - 16:41

På tirsdag ble det kjent at Bergen planlegger en ny matfestival med arbeidstittelen «Bergen Matfest». Arbeidsgruppen til festivalen er satt og består av representanter fra Fylkesmannen, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, samt diverse interesseorganisasjoner innen mat- og reiselivsbransjen. Det skriver www.rogalandsavis.no.

- Gladmatfestivalen har endret seg drastisk de siste årene og har nærmest blitt et sirkus. Vi kommer ikke til å legge oss på samme nivå, sier Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland til avisen.

Nagell Dahl forklarer at festivalen vil gå over lengre tid, og at den vil involvere flere aktører, som fiskerinæringen og restaurantnæringen.

- Vi ønsker hovedsaklig og gi bergensere og besøkende matopplevelser og kunnskap om mat, sier han.

Blir større
Gladmat-sjef Heidi Netland Berge er ikke bekymret for konkurranse.
- Vi har holdt på i flere år og har selvfølgelig blitt større, men kjernen er der fortsatt, sier hun til Rogalands Avis.

Netland Berge stiller seg uforstående til at Gladmatfestivalen blir kalt for et sirkus.
- Kaller han oss for et sirkus, får det stå for hans regning, sier hun.

Positiv innstilt
Til tross for å bli kalt sirkus ønsker Netland Berge storebror lykke til.
- Vi er positive til nye og andre matfestivaler i landet. Det skaper en utvikling for matnæringen og øker matinteressen blant folket, sier Netland Berge.
Men Gladmat-sjefen lurer likevel på hva de skal bli størst på.

- Er det areal, publikum eller antall utstillere de skal bli størst på, spør Netland Berge.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med langtidskokt fårikål på festmenyen kan du bruke tiden til andre ting enn å lage mat
Guide
Drikke og oppskrift på langtidskokt fårikål

Med langtidskokt fårikål på festmenyen kan du bruke tiden til andre ting enn å lage mat

Det finnes knapt noen enklere oppskrift på festmeny enn denne: Tre ingredienser i en bærepose og drikkevarene i den andre, så er det bare hjem for å sette på kjelen, men la retten får god tid på ovnen, da blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med langtidskokt fårikål på festmenyen kan du bruke tiden til andre ting enn å lage mat
Guide
Drikke og oppskrift på langtidskokt fårikål

Med langtidskokt fårikål på festmenyen kan du bruke tiden til andre ting enn å lage mat

Det finnes knapt noen enklere oppskrift på festmeny enn denne: Tre ingredienser i en bærepose og drikkevarene i den andre, så er det bare hjem for å sette på kjelen, men la retten får god tid på ovnen, da blir du rikelig belønnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her