Vær nøye med å bruke friske råvarer.
Server aldri drinker som skal være kalde i varme glass. Kjøl om nødvendig glassene ned med is før du skjenker i drinken.
Inneholder drinken is, skal alltid isen i glasset først.
Bruk alltid klype til garnityr.
Cocktails som inneholder juicer eller fløte skal alltid shakes. Cocktails som kun inneholder brennevin/sterkvin skal alltid røres på is.
Bygging
Når du bygger en drink, skal først is i glasset, så alkohol, til slutt mixeren.
Shaking
Ved shaking hold alltid på toppen av shakeren.
Bruk aldri mixere som inneholder kullsyre i shakeren.
Shake aldri med toppen pekende mot gjesten.
Normalt skal du shake i ca. 5 sek. Drinker som inneholder fløte kan shakes lenger.
Røring på is
Rør aldri drinker i et varmt røreglass, kjøl om nødvendig glasset ned med is først.
Ha godt med is i røreglasset før du heller i brennevinet. Rør med rolige bevegelser til du kjenner røreglasset blir kaldt, sil deretter drinken over i glasset du skal servere.
Glem aldri
Når det gjelder brennevin, er en enkel 2 cl. og en dobbel 4 cl.
Når det gjelder sterkvin, er en enkel 4 cl. Og en dobbel 8 cl.
Bruk alltid målebeger.
Øv deg på å holde målebegeret rett.
Det er meget viktig å treffe streken. Under streken taper gjesten, over streken taper bedriften.
Av Lars Christian Lindstad