Om Vietnam høres eksotisk ut, så er ingrediensene lett å finne. Du har det meste allerede i huset, eller på nærmeste dagligvarebutikk.
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri
Foto: (Matprat/Alf Børjesson)
I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.
01 Juni 2023 - 23:00
Vietnamesisk kylling i karri
Fremgangsmåte
- Kylling i karrimarinade: Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt.
- Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking.
- Kokos- og karrisaus: Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk.
- Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt.
- Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.
- Ha i ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter.
- Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.
Våre beste kyllingopppskrifter finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå