Drinken har sin opprinnelse i en London-klubb i 1861. Dette året døde pris Albert og folket sørget - bartenderen på London-klubben mente at siden folket bar sorg måtte også champagnen gjøre det!
Bartenderen blandet dermed champagnen 50-50 med det
mørkeste ølet han kunne finne, og Black Velvet var født.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Illustrasjonsfoto: Stockxpert og Hoffmann, Hoffmann & Westbø
Fremgangsmåte
Denne drinken består av like mengder kald Guinness og tørr champagne.
Skjenk Guinness-en i et høyt glass først. Topp opp forsiktig med champagnen/musserende ved å helle den forsiktig ned langs siden av glasset mens du heller på det.
Du skal få to distinkte lag av mørkt øl og champagne/musserende vin.
Om du heller den musserende vinen først, vil ølet om det helles over baksiden på en skje, legge seg mer på toppen siden det har større tetthet.
Tips:Du kan godt bruke annen tørr musserende vin. Her finner du
champagne.
Sendt inn av
Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo