Verdens største spritkonkurranse avholdt i USA

I mars ble det årlige San Fransisco Spirits Competition avholdt for sjette gang. Mer enn 700 forskjellige brennevinsmerker konkurrerte om heder og verdighet og tittelen Best of Show innen sin kategori.
Redaksjonen
19 April 2006 - 18:28

74 Double Gold Medals ble delt ut og innen kategorien skotsk whisky gikk Diageos serie Classic Malts Selection ut som en av de mestvinnende med hele 11 av 24 "Double Gold Medals" i den svært så harde gruppen. Diageo fikk hele 71 medaljer i de forskjellige kategoriene, ble kåret til årets importør, og deres Johnnie Walker Green Label ble kåret til beste blended whisky.

Linie Lysholm Aquavit gikk av med seieren for beste akevitt, og Vikingfjord vodka fikk en meget gledelig gullmedalje i sin klasse.

For en komplett liste over resultatene kan du klikke her.

2006 BEST OF SHOW RESULTS
• Best of Show - White - Plymouth Gin, Devon, England, 41.2%
• Best of Show - Whisk(e)y Laphroaig 30 Year Old Single Malt Scotch, Islay, Scotland, 43%
• Best of Show - Brandy - Hennessy Richard Hennessy Cognac, Cognac, France, 40%
• Best of Show - Liqueur - Chartreuse Green, Herbal Liqueur, Voiron, France, 55%,
• Top Vodka - Zyr Vodka, Moscow, Russia, 40%
• Top Aquavit - Linie Lysholm Aquavit , Norway, 43%
• Top Rum - Ron Matusalem 10 Year Old Clasico Rum, Dominican Republic, 40%
• Top Cachaça - Sagatiba Velha Luxuosa Cachaça, Brazil, 40%
• Top Tequila - El Tesoro El Tesoro Paradiso, Jalisco, Mexico, 40%
• Top North American Whiskey - Rittenhouse Bottled-in-Bond Rye Whiskey, Kentucky, USA, 50%
• Top Irish Whiskey - Jameson 12 Year Old Irish Whiskey, Ireland, 40%, $39
• Top Blended Scotch - Johnnie Walker Green Label Scotch, Scotland, 43%
• Top Calvados - Grand Pommier XS Calvados, Normandy, France, 40%
• Top Fruit Liqueur - Grand Marnier Cuvée Speciale Cent Cinquantenaire, France, 40%

Kilde: Diageo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her