Drikke
Verdens beste bartender er franske Jennifer
Foto: (PRNewsFoto/WORLD CLASS)

Verdens beste bartender er franske Jennifer

Med Jennifer Le Nechet fra Café Moderne i Paris har World Class fått din første kvinne på toppen. Det er jaggu på tide.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 14:04

Jennifer Le Nachet som til daglig jobber på Café Moderne i Paris er best av alle de drøyt 10.000 bartenderne i hele verden som har deltatt i de innledende rundene.

Hun vant den avsluttende superfinalen hvor bare seks bartendere gjenstod – deriblant danske Jonas B. Andersen, til daglig Mash og Strøm i København. Oppgaven var å lage et popupbarkonsept på 24 timer. Jennifers bar hadde steampunk som tema.

Norgesvennen Alex Kratena var blant dommerne og han var imponert:

-Nivået i år er rett og slett fenomenalt høyt. Det har vært veldig vanskelig å velge mellom bartenderne i finalen. Jennifer tok imidlertid en innertier i Superstar Pool Party-øvelsen og viste alle kunnskapene man ønsker fra en bartender, og hennes popupbar satte oss helt ut med sitt steampunk-tema og hennes tvist på klassiske cocktails med hjemmelagete og økologiske ingredienser. De seks bartenderne i finalen er virkelig helt i toppen og nivået var veldig jevnt. Ikke bare behersker de klassikerne til fulle, men de utvikler også nye og spennende teknikker.

WorldClass er den mest omfattende av alle bartenderkonkurranser. Bare det å komme til verdensfinalen er stort. I 2013 kom Monica Berg til finalen og ble dermed en av verdens åtte beste bartendere det året. Men det er første gang en kvinne vinner det hele. Av årets 56 deltakere er bare seks kvinner. Selv om denne delen av serveringsbransjen fortsatt er ganske så mannsdominert, er dette tallet likevel ikke helt representativt for hvordan det ser ut bak verdens bardisker. 

I denne baren er det kvinnene som bestemmer 

Den norske deltakeren Antonio Naranjo Navares, til daglig på Himkok, kom imidlertid ikke videre til semifinalen etter to dager med innledende øvelser som inkluderte å blindsmake brennevin, lage drinker til navngitte gjester på et poolparty samt servere en drink kombinert med mat til liksom-gjester, altså juryen.

Dag tre i World Class var det klart for semifinale for 12 bartendere med øvelsen «American Classics», for så å avsluttes dag fire med seks finalister. I tillegg til dansken Jonas og franske Jennifer var disse i finalen: Adrián Michalčík, L'Fleur mixology & champagne, Praha, Ryu Fujii, Bar K, Osaka, Nick Wu, East End Bar Taipei og Dries Botty, The Dirty Rabbit, Antwerpen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her