Verden i endring

Tenk deg en verden der verdens beste sprudlende vin kommer fra Surrey i det sørlige Storbritannia. Og at Sverige produserer Riesling av ypperste klasse.
Redaksjonen
18 Mai 2007 - 15:33

Det er ikke science fiction. Flere anerkjente klimaforskere kommer nå med advarsler om at verden er i så stor endring at vinkartet kan se totalt annerledes ut om noen år. Det skriver Miamiherald.com.
 
Tyske rødviner
Om 50 år kan Napa Valley i California være like varm som Central Valley's Lodi-appelasjon er nå. Bordeaux er i ferd med å få et klima som likner på Languedocs. Tyskland kan komme til å produsere forførende rødviner.
 
- Jeg tror ikke du kan ta en avgjørelse om en vingård i dag basert på historisk informasjon, sier David Graves som eier Saintsbury wines i Napa Valley.
 
- Man er nødt til å ta klimaforandringene i betraktning, sier han.
 
Konstant forandring
I unge vinregioner, som i California, er været optimalt for tiden. Derfor er det vanskelig å spore effekten av global oppvarming her. Men ting er i konstant forandring. Forskningen viser at områder som California kan utvikle seg til å bli helt på kanten av hva som er optimalt.
 
Mindre endringer i klimaet kan gjøre ting vanskelige for vinprodusenter i California.
 
Endrer viner
Vineksperten Jancis Robinson sier at global oppvarming uten tvil er med på å endre viner.
- Tørre tyske viner er nydelige for tiden. Engelske og kanadiske viner har tjent på klimaforandringene, sier hun. England og Wales har faktisk flere enn 400 vingårder.
 
Men Robinson mener også at viner fra varmere regioner som Spania og Australia lider som følge av høyere temperaturer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her