Vardøen åpner diner på Løkka

Kongen av Grünerløkka, Jan Vardøen, har overtatt Rehmans. Det er blitt en vaskeekte diner.
Redaksjonen
09 Mars 2010 - 11:06

Jan Vardøen som står bak hele ni utesteder på Grünerløkka i Oslo, Mucho Mas, Bar Boca, Los Lobos, Hotel Havana, Bistro Brocante, Parkteatret, Villa Paradiso, Vespa og Aku Aku Tikibar, åpner nå med sitt tiende konsept. Nemlig en diner etter amerikansk modell, melder oslopuls.no.

Sammen med Kjetil Johnsen og Marthe Nossen fra Parkteatret og Aku Aku, og Paul Thornton fra Trabant og Robot leier Vardøen lokalene Rehmans har benyttet siden 1996. Her åpner de en amerikansk diner, med navnet «The Nighthawk Diner». Stedet skal lages med inspirasjon fra Edward Hoppers maleri Nighthawks og Tom Waits plate Nighthawks at the Diner.

30-talls stil
- Mange tenker seg en diner som en Grease-parodi med knallfarger i 50-talls stil, men dette skal være en 30-talls-diner der interiøret er mer sobert, men også sært og langt fra A4, forteller Vardøen.

20 års leiekontrakt er allerede underskrevet, og Vardøen har god tro på konseptet.
- Ingen har klart å lage en ordentlig diner i Norge, men det er noe jeg har savnet lenge. Savner man noe, er det best å fikse det selv. Selv om det selvfølgelig er sørgmodig at Rehmans legger ned.

Vardøen driver også pizzarestauranten Villa Paradiso.

- Det blir ikke vel mye Vardøen på Løkka nå da?
- Jo, jeg får egentlig ikke lov av kjæresten å lage flere steder. Men jeg tror dette blir det siste. Jeg har også innsett at det er bra med litt hjelp, og fått med gode venner til å drive stedet. Og alle er Løkka-ansikter.

Jamil Rehman, daglig leder ved Rehmans, forteller at det ikke ligger dramatikk bak valget om å stenge restauranten. - Vi har drevet stedet i 14 år, og ønsket bare en forandring.

Han og søsteren Farhana Rehman skal starte bagelsbakeri høyere oppe i Thorvald Meyers gate, og de er glad for at Vardøen skal leie lokalene. - Det var viktig for oss å finne noen som kan beholde Løkka-sjelen, og det er hyggelig at Vardøen har et konsept som passer, sier Rehman som selv kontaktet Vardøen. Og for dem som måtte savne Rehmans indiske mat, finnes det også råd. - Farhana skriver kokebok slik at maten skal leve videre, men fra nyttår må folk nyte den hjemme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her