Etter å ha blitt nummer to i fjor, var det Stian Gundersens tur til å klatre til topps på seierspallen i sjømat-NM, som ble arrangert på Den Norske Matfestivalen i Ålesund onsdag.
- Det har nesten ikke gått opp for meg at jeg vant, sier Gundersen til matfestivalen.no.
23-åringen fra Arendal jobber til vanlig som assisterende ferskvaresjef ved Meny Stadionparken i Stavanger. Han har tidligere konkurrert i NM i både kjøttfag og sjømat.
Gundersen tror han vant fordi han hadde gode produkter å jobbe med. De seks deltakerne måtte gjennom øvelser som kvalitetsbedømming av sjømat, de måtte filetere og rundrense fisk. I tillegg laget de grillspyd, wok og en rekke andre produkter. Endelig måtte de lage en fiskedisk.
- Det var en åpen og svært jevn konkurranse, sier dommer Britt Kristiansen, leder ved Kurs- og Opplæringskontoret for Salgs- og Matfag.
Christina Sollie fra Ultra Østfoldhallene tok andreplassen, mens fjorårsvinner Linda Gitlesen fra Ica Orkanger ble nummer tre.