Vant med Søren så godt

Vinnerne i Jakten på smaken av Norge i Aust-Agder er kåret.
Redaksjonen
20 August 2008 - 10:00

Det økologiske smøret "Søren så Godt" fra Hodne gard, lynghonning fra Løvjomås gård og gravet bleke fra Setesdal Mat vant matkonkurransen Jakten på smaken av Norge i Aust-Agder.
 
Disse tre skal konkurrere mot vinnerne i de andre fylkene i landsfinalen i Stavanger til høsten der Det norske måltid skal serveres til 400 personer.
 
Økologisk
"Søren så Godt" vant kategorien Årets produkt. Smøret kommer fra den økologiske gården Hodne i Evje og Hornnes. Ingebjørg og Søren Hodne står bak produktet, og smøret blir produsert ved meieriet i Byglandsfjord.
 
Setesdal stakk også av med seieren i kategorien Årets råvare fra sjø med gravet bleke fra Setesdal Mat. Fisken leveres blant annet til restauranter og storhusholdning, og blant dem som bruker den er Trond Moi.
 
Ferskvannslaks
Bleke er en såkalt reliktlaks, det vil si laks som lever hele livet i ferskvann og som har tilpasset seg dette. Årsaken er at stammene ble stengt inne da vassdrag og elver ble avstengt eller demmet opp.
 
Lynghonningen som vant kategorien Årets råvare fra land kommer fra Løvjomås gård i Froland.
 
Diplom og penger
Hver av vinnerne fikk diplom og en gavesjekk på 2 500 kroner.
 
Kokkenes mesterlaug på Sørlandet delte ut prisen.
 
Det var 15 matvarer fra Aust-Agder som var påmeldt til konkurransen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her