Ulovlig kjøtt i flere år

Politiet, skattemyndigheter og Mattilsynet har slått til mot tre kjøttforedlingsbedrifter i Østfold. Minst en av dem leverer store mengder kjøtt til restaurant- og cateringbransjen.
Redaksjonen
11 Mai 2007 - 00:34

Det handler om ulovlig produksjon og omsetning av flere hundre tonn kjøttvarer. Seks personer er pågrepet i saken, som muligens kan vokse. Omsetningen har pågått i flere år.
 
Bekymringsverdig
Det som er bekymringsverdig for en del restauranter og cateringselskaper er at en stor del av maten er produsert uten godkjenning fra Mattilsynet.
 
Ble syk
Minst en person har blitt syk av kjøttet. I april ble en mann syk da han spiste kebab i Asker. Kjøttet kunne spores tilbake til et firma der det ble påvist dårlig hygiene.
 
Det virker som om store mengder av kjøttet har blitt solgt til nettopp kebab-restauranter.
 
Produksjonsstopp
Myndighetene har pålagt to av firmaene å stanse all produksjon. Østfold-selskapet Morten Stang AS er et av selskapene.
 
Dette selskapet selger store kvanta kjøtt til restauranter via grossister.
 
Til restauranter
Selskapet skriver på sine egne hjemmesider at det leverer kjøtt til de fleste restaurantene i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Dessuten er de godt representert i områder som Oslo, Hamar, Bergen, Trondheim og Vestfold.
 
I tillegg produserer selskapet en rekke påleggsprodukter til catering og storkjøkken.
 
Så langt i etterforskningen har det ikke kommet frem opplysninger om at horeca-bedrifter har gjort noe ulovlig.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her