Pecchenino San Luigi Dogliani 2016 er i siste årgang en veldig kul og god dolcetto med overraskende god munnfølelse i denne prisklassen. De beste dolcettoene ligger gjerne på oppunder 200 kroner og ofte mer enn det. Og når du får 2016-årgangens store sjarm og fylde for 153 kroner, ja, da er det umulig å stå imot.
Dekker mange behov
Den har dermed så mye smak at den fint kan nytes til lam, selvsagt gode pastaretter, og når som helst når du følger for et godt glass rødvin.
Bak denne vinen står en kjenning, av det seriøse slaget, og som har vinmarker i det som regnes som grand cru for dolcetto, nemlig Dogliani som kan smykke seg med DOCG - Italias øverste nivå i vinklassifisering. Det er et lite underområde som ligger rett utenfor Barolos sørvestlige grense som har kalk- og leirjord med lag av kalkstein. San Luigi er Peccheninos «enkleste» Dogliani-dolcetto, derfor den lave prisen.
Den har av den grunn også gjennomgått en forholdsvis rask prosess i vinkjelleren med seks dager uttrekkstid og kun ståltankmodning.
Se Peccheninos andre viner her
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev