Ukens vin
Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Med en prislapp på 159,90 byr denne vinen på imponerende valuta. Spesielt med tanke på dagens dollarkurs.
05 Mai 2020 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Galopperende valutakurser er dårlig nytt for vininteresserte, men prisøkningen i mai er likevel bare 2,4 prosent i gjennomsnitt, og hvert tredje produkt har uendret pris, så det er ingen grunn til panikk. Denne vinen er sågar gått ned i pris, fra 179,90 til 159,90 og gjør den til en virkelig godbit for den som leter etter mest mulig vin for pengene. 

Babcock Chardonnay Santa Barbara 2017 er aromatisk med flott fruktighet, god syrefriskhet og herlig saltaktig avslutning. Med andre ord akkurat det du trenger nå – den passer nemlig like godt til sjømat eller lyst kjøtt fra grillen som til andre fristelser på denne tiden av året – lettere eller kalde retter som kyllingsalat, vegetarretter, gjerne med halloumi. Eller når du bare vil ha et godt glass «chard». For denne gjør jobben like godt som endre viner som koster neste den dobbelte.

Den kommer fra samme produsent som en av de californiske bestselgerne på polet. Babcock Pinot Noir 2018 byr også på god valuta for pengene som den har gjort siden første årgang for fem år siden.

 

Les mer om denne vinen her

Til å være laget av en svært så anerkjent californisk vinmaker, Bryan Babcock, er den lave prisen et mysterium. Men så er dette hans svar på bourgogne rouge – eller entry level-pinot som det heter på de kanter.

Den er også et produkt av årgang – og derfor ikke helt lik fra år til år. Den nyankomne 2018-utgaven er mer sødmefylt enn eksempelvis den friskere 2016, men har også mye stoff som gjør at den også tåler å ligge noen år, og at den vil samle seg mer utover grillsesongen.

For i disse sammenhenger kommer den til å gjøre det godt. Det ofte skarpe og brente tonene fra grillmaten trenger litt sødme i vinen, og det byr denne på. 

Druematerialet kommer stort sett fra Bryans egne vinmarker, druer som blir til overs etter enkeltvinmarksvinene, samt noe innkjøpt, det vil si Santa Rita Hills – som er selve indrefileten av Santa Barbara – samt noe fra Santa Maria som ligger i den nordre delen av Santa Barbara.

Denne produsenten lager også viner med druer fra begge underområder

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her