Ukens vin
Her får du 3 liter jul på boks

Her får du 3 liter jul på boks

Den er ikke julepyntet, men innholdet som er aller viktigst, sørger for god julestemning. Denne vinen holder høyere kvalitet enn mange flasker.
Aase E. Jacobsen
13 Desember 2018 - 12:00

For Homage er en veldig god boksvin med mye karakter som dermed kan følge alt av julemat. Det vil si pinnekjøtt og ribbe, men også andre smaksrike retter som røykt lammelår eller elgsteik, som finner veien til matbordet i disse tider.

 

Denne seriøse boksvinen kommer fra et av de hotteste vinområdene for tiden, nemlig Sierra de Gredos, rett søt for Madrid. I dette fjellområdet gir druen garnacha imponerende resultater, og spesielt i hendene på den nye generasjonen av dyktige vinmakere.

Ukens boksvin er signert Jesus Soto som står bak firmaet Soto e Manrique, men det er 27 år gamle Barbara Requejo som er vinmakeren. Begge kom tilbake til barndomstraktene etter noen år i utlendighet, Barbara i Bordeaux, Champagne og den sørlige halvkule. Jesus har jobbet i Madrid som både importør og sommelier og har nå ansvaret for å videreutvikle det lokale kooperativet i Cebreros (som er et eget DOP) hvor vinen lages. Det betyr også å redusere volumet kraftig, fra 20 millioner til dagens halve million liter.

Et av målene er å sikre at gamle vinstokker ikke blir overlatt til seg selv. Til ukens vin er det brukt druer fra slike parseller som ligger ved 600 til 1200 m.o.h.. Druene er plukket for hånd og vinen er spontangjæret med 25 prosent hele klaser hvilket bidrar med struktur. Vinen avslutter oppholdet på kooperativet i 10.000 liters eiketønner i seks måneder, før den sendes i bulk til Norge for å tappes i boks. Dermed har den også et lavere karbonavtrykk enn mange andre viner.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

  • Produsent:
    Arcus Wine Brands
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    3.00l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    328.20 kr
    Varenummer:
    10346906
    85 POENG
    Homage Garnacha
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her