Ukens vin
Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Den har mye mer karakter enn hva du er vant til i dette formatet. Og så er den laget av en drue du ikke treffer på så ofte.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2020 - 13:45

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019 er for meg en god gammel kjenning, siden den har vært på markedet i en del årganger allerede, og omtalt i denne spalten før.

 

Men 2019-utgaven er ekstra sjarmerende og karaktersterk med godt uttrykk for druen pecorino som er en sjelden drue både i dette formatet og ellers, men som har fått fornyet interesse de siste 20 årene. Den antas å være utviklet fra lokale villdruer, derav den litt annerledes druekarakteren, men ble utkonkurrert av andre mer produktive druer på Italias østkyst i forrige århundre.

Se alle pecorinovinene på polet

Zaccagnini som er velkjent for sin røde pinnevin, og en dominerende representant for Abruzzo her til lands, dyrker også en liten mengde økologisk pecorino, og nok til at de kan forsyne det norske markedet med vin i boks. Denne boksen finnes nemlig ingen andre steder. 

Dette er derfor en boksvin som fortjener å tappes over i en pen karaffel – både vinen har godt av det samtidig som du glemmer at den kommer fra en boks. For kanskje er du blitt lei av vin fra boks etter de siste månedenes unntakstilstand. Bokssalget har tatt helt av på polet, det har vokst med formidable 61 prosent mellom mars og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Hvert tredje glass med vin som drikkes her til lands kommer nå fra en boks.  

 

Så om du er som meg, og heller vil ha flaske, finnes nesten den samme vinen i flaske, Zaccagnini Abruzzo Pecorino DOC 2019.

Den har litt større munnfølelse og mer av den fine saltaktige karakteren fra modningen på bunnfallet. Forskjellen mellom flaske og boks er altså liten, hvilket gjør boksen til et usedvanlig godt kjøp. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her