Cachaça er udødeliggjort gjennom caipirinha som er Brasils nasjonaldrink. Ukens oppskrift bygger på dette konseptet hvor limebåter knuses i glasset for å frigjøre maksimalt med smak fra både saft og skall.
Se våre andre oppskrifter med cachaça
Men her får limen drahjelp av både bringebær og kondensert melk. Dermed er du over i et annet populært spor i Brasil, nemlig batidas. Det er enkelt forklart en milkshake med rom, eller cachaça som de bruker i Brasil, og melken som brukes er vanligvis kokosmelk. Men i denne drinken ønskes mer melkesmak, derfor kondensert melk - i Norge kjent som Viking-melk.
Viking-melk er noe alle hyttekjøkken må ha
Utvalget av cachaça på polet er ytterst begrenset, og ingen har fast hylleplass. Det er jo litt merkelig all den tid det er OL og det foregår i Brasil. Noen har åpenbart sovet i timen.
Den alkoholfrie variant er også veldig god
Uansett kan du bestille cachaçaen som er brukt i oppskriften. Eller gå for Cachaça 51 som er den eneste som finnes i en del polutsalg.
Denne drinken kan veldig godt lages uten alkohol, og smaker leskende og godt mens du følger tv-sendingene fra Brasil-OL. Men da må du doble mengden av de andre ingrediensene. Og husk masse is!
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev