Nyttårsaften er dagen i året man alltid skåler med bobler for å hilse det nye året velkommen. I år kommer mange av oss til å være enda mer glade for å gå inn i et nytt år enn før.
Hva er vel ikke mer på sin plass enn en klassisk musserende cocktail? Mer tidløs enn Bellini blir en slik drink ikke, men vi må jo lage vår egen vri.
Utgangspunktet for en klassisk Bellini er den italienske tradisjonen med å marinere fersken i hvitvin. I en Bellini kombineres derfor ferskenpuré med prosecco.
Drinken ble oppfunnet av Giuseppe Cipriani ved Harry's Bar i Venezia. Året var 1945, 14 år etter han åpnet den lille baren ved Grand Canal.
Baren har vært en møteplass for utallige kjendiser opp gjennom årene og en selvskreven turistattraksjon for drink entusiaster siden den åpnet.
Dessverre er den nå stengt, men ryktene sier at den legendariske baren skal åpne igjen med hjelp fra nye investorer. Denne oppskriften vi skal bruke finnes også på *ISM, og der kaller vi den Fashion.
Vå vri inneholder både fersken- og aprikoslikør, samt plommesake (umeshu) som fylles opp med champagne. Noen av disse ingrediensene er kun tilgjengelig for oss som jobber bak baren,.
Og siden du er avhengig av å kjøpe dine ingredienser på polet, har vi listet opp noen alternativer til likør i oppskriften. Siden det ikke er tid til å bestille, er det kun noen ingredienser som er tilgjengelig i mange polutsalg og det er disse:
Ved å følge oppskriftens alternative løsninger, er vi sikre på at du finner en god og smaksrik kombo for din nyttårsfeiring.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev