Ukens drink

Clara - shandy på spansk

Sitronsmaken på ølet kan du tilsette selv - med hjemmelaget limonade blir øldrinken perfekt
Foto: (nito100)

Sitronsmaken på ølet kan du tilsette selv - med hjemmelaget limonade blir øldrinken perfekt

Selv om sommertemperaturene hos oss ikke kan konkurrere med søreuropeiske tilstander, smaker denne spanske klassikeren utmerket også her nord.
21 Juli 2023 - 11:00

Det finnes knapt en enklere drink enn clara/shandy - 50/50 øl og limonade. Men for maksimal smak må du være nøye med hva du blander. En tynn pilsner og sitronbrus er ikke spesielt sexy, men selvsagt lettvint.

Hvis du legger mer sjel i utvalget kan du få en riktig så god smaksopplevelse. En ipa eller pale ale med god og fruktig humlekarakter, og hjemmelaget limonade - med eller uten kullsyre - gir en sommerlig smak du ikke en gang opplever på sydenturen (for dere brukes som regel billigste/enkleste løsning).

Styrken på drinken avgjøres av ølkomponenten, butikkøl er aldri sterkere enn 4.7 prosent, mens (india) pale ale på polet stort sett ligger på 6-7 prosent.

Her finner du utvalget av (india) pale ale på polet

Slik lager du limonade selv

Om du ikke er klar for å lage din egen limonade, kan du selvsagt kjøpe den, noen velassorterte butikker som Coop og Meny har sine egne merker. Sitronbrus eller brus med sitronsmak som det heter, er selvsagt en mulighet, men smaken blir noe industriell og kunstig. Det finnes noen få småskalaprodusenter som jobber med ren frukt som Grimstad, og det er verd å sjekke ut.

Se våre andre oppskrifter på drinker med øl

Clara - shandy på spansk drinkoppskrift

Clara - shandy på spansk drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Sørg for at øl, limonade og glass er avkjølt.
  2. Fyll øl i glasset og topp med limonaden. 

Aller best blir det med hjemmelaget limonade, med eller uten kullsyre. Du kan selvsagt bruke brus med sitronsmak, helst småskalabrus som den fra Grimstad, men industribrus som 7Up eller Sprite er selvsagt mulig.  

Slik lager du limonade selv

Tips: Denne drinken vil smake forskjellig etter hvilken type øl du bruker. Et lyst og lett pilsnerøl gir en mer nøytral drink, mens en ipa med tydelig sitrushumlekarakter vil backe opp sitronsmaken fra limonaden. 

Se andre drinkoppskrifter med øl

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her