Tysk gulløl til Norge

Tysk gulløl til Norge

Malting House henter tysk kvalitietsøl til Vinmonopolet og horeca.
02 Oktober 2012 - 17:30

– For et lite firma i en oppstartfase er det en stor ære og anerkjennelse å motta tilliten til et så viktig historisk bryggeri, sier daglig leder Jon S. Smith Johnsen i Malting House. Importselskapet har inngått en avtale om norsk distribusjon av øl fra bryggeriet Tucher Bräu i Nürnberg.

Tucher produserer hveteøl i flere varianter, pils og sesongøl som Bajuvator Doppelbock og juleølet Christkindlesmarkt Bier. I tillegg produserer bryggeriet flere andre spesialøl som vil komme til Norge etter hvert.

På Vinmonopolet blir Tucher Helles Hefe Weizen tilgjengelig i det faste sortimentet med en 50 cl boks fra 1. juli 2012, mens Tucher Pilsner og Hefe Weizen blir tilgjengelig på flaske til horeca fra midten av mai, skriver Maltung House i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vi er mer glad i det sterke

Tucher Bräu kan spore sin historie tilbake til året 1672. Da startet ølproduksjonen av hveteøl etter renhetsloven under navnet Städtisches Weizenbrauhaus. Rundt året 1856 ble bryggeriet overtatt av familien von Tucher, som ga bryggeriet navnet Freiherrlich von Tucher‘sche Brauerei. Allerede på den tiden var eksport viktig, og to tredjedeler av bryggeriets produksjon ble eksportert.

I dag blir Tucher eksportert til rundt 21 land, ølet har mottatt elleve gullmedaljer fra tyske DLG og er anerkjent før førsteklasses kvalitet

LES OGSÅ: Edelt metall til Nøgne Ø

Importfirmaet Malting House AS er etablert av Henrik Holst og Jon Sigurd Smith Johnsen. Sistnevnte er majoritetseier og daglig leder i firmaet. Han kommer fra stillingen som Senior Brand Manager hos Multibev, et selskap i Solera-gruppen. Her var han ansvarlig for øl-porteføljen. Han har jobbet i importbransjen siden 2005.

Henrik Holst forlot Eurowine og Solera-gruppen i 2011, og er eier og daglig leder i Holst Wines AS, som er minoritetseier i Malting House AS. Han har lang fartstid innen vin- og brennevinsbransjen i Norge, og var tidligere både deleier og deltaker i ledergruppen i Eurowine.

– Det har vært frustrerende at noen av verdens fineste øl ikke har vært tilgjengelig i Norge. Den kunstige grensen på 4,7 % har gjort at de fleste importører jakter volumprodukter, gjerne i pils-segmentet, som passer til norsk dagligvare. Fokuset for Malting House er sterkøl og vi ønsker å utvikle ignorerte segmenter, sier sier Holst og Smith Johnsen.

– Det er for eksempel trist at en stor ølnasjon som Tyskland ikke er representert i Norge med en altbier, en kölsch, en dortmunder, en münchener eller en rauchbier. Vi jubler for Vinmonpolets økende interesse for øl, og ser med glede frem til å kunne tilby nye og spennende øltyper til Vinmonopolet og horeca.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her