Trykk fra Øst-Europa

Over 50 prosent av de ansatte ved Gaustablikk høyfjellshotell er utenlandske.
Redaksjonen
18 Mars 2009 - 15:00

Som følge av finanskrisen har interessen fra østeuropeiske jobbsøkere eksplodert.
 
Daglig ligger det jobbsøknader fra Latvia og Polen i innboksen til hotelldirektør Jan Stabel. Slik har situasjonen vært daglig de siste månedene.
 
Mye fra Latvia
- Interessen fra denne kanten har aldri vært så stor som nå. Spesielt merker vi at krisen har slått hardt ut i Lativa. Her får de ikke mer enn fire måneders arbeidsledighetstrygd. I tillegg har alle offentlige ansatte gått ned 25 prosent i lønn, sier Stabell.
 
Stabel må imidlertid skuffe de mange søkerne. I hvert fall i første omgang. Vaktplanene fremover er nemlig for lengst fylt opp. Hovedsaklig av svensker og dansker, slik det har vært i flere år nå.
 
Snudde ifjor
- Sammenliknet med situasjonen for ett år siden, har også interessen fra denne kanten økt voldsomt. Etter en veldig stille periode, snudde det for alvor i september-oktober ifjor. Vi har derfor vært heldige, sier Stabel.
 
Når det gjelder rekruttering av nordmenn, er imidlertid situasjonen den samme.
 
Få norske
- Fortsatt sliter vi med å få fatt i dem. Arbeidsledigheten øker jo her også, så akkurat det er litt overraskende, sier hotelldirektøren til Telemarksavisa.
 
Ifølge hotelldirektøren har dagens hotellgjester blitt vant til at majoriteten av de ansatte de møter ikke er norske.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her