Miks deg til et tropisk paradis

Denne herlig leskende og sterke tiki-drinken med masse tropisk smak og deilig rom, får deg til å drømme om et sommerlig paradis.
Redaksjonen
16 Januar 2009 - 12:00
Finn frem cocktailparaplyene, den mest fargerike og morsomme drinkpynten, cocktailshakeren og lag en mengde isbiter. Her skal nemlig vinterens kalde, mørke dysterhet feies bort med lekende, fruktige og farlig fristende tiki-drinker!
 
Tiki-drinker har sitt utspring i det tropiske, så her er det bare om å gjøre å bunkre opp med herlige romtyper , lime, kokos, ananas, og forskjellige deilige tropiske fruktjuicer.
 
Du kan jo også stikke innom bruktbutikken og se om du finner noen morsomme drinkglass med tiki-mønster som du kan servere drinkene i?
 
Dersom du ikke skulle finne mango- eller papayajuice i butikken, kommer du likevel langt med vanlig tropisk juice, frisk ananas og en kokosnøtt.
 
Tiki er egenetlig en polynesisk gud som kan ta mange former, og drinkene er ment å kunne forme seg etter menneskene som er tilstede, så la derfor ditt kunstneriske gen få fri utfoldelse.
 
Den første tiki-baren så dagens lys i Hollywood i 1933, og Don The Beachcombers Restaurant ble raskt kjent for sine eksotiske kreasjoner. I dag er tiki-drinker noen av de hotteste drinkene du kan bestille over hele verden.
 
Skal du først lage en skikkelig tiki-drink kommer du ikke utenom god rom. Rom ble dog ikke laget på én dag - les mer i denne artikkelen .
 
Apéritif har testet både lys og mørk rom og du kan se hvordan din favoritt gjorde det i disse artiklene:
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 .

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Paradise Beach

Paradise Beach
Ingredienser
3 cl appelsinjuice
3 cl cranberryjuice

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker halvfull med is og ha i alle råvarene.

Rist godt og sil over i et highballglass med is eller et tiki-inspirert glass.

Pyntes gjerne overdådig med appelsinskive, fersken, parasoll, eller annet tropisk-inspirert du måtte ha for hånden.
 
 
 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her