Tre spennende nye whiskeyer i Norge

Whisky er skottenes betegnelse på sine edleste dråper, mens whiskey er irenes tilsvarende. Irene var de mest aktive i å eksportere hemmelighetene, hvilket er årsaken til at det heter whiskey i Amerika også. Og nå ankommer tre nye versjoner fra den verdens
Redaksjonen
08 Mars 2001 - 01:00

Small Batch Bourbon er whiskey blandet fra et 20-talls utvalgte fat. Spennende drikke for kjennere, som ønsker en bourbon med både historie og variert smak. Jim Beam lanserer i disse dager tre spennende Small Batch Bourbon-nyheter i Norge!

For å lage sine Small Batch Bourbons velges de fatene som har modnet best og har den beste kvaliteten. Og spesialistene setter så sammen den enkelte "small batch". Alle med sine særpreg. For den entusiastiske bourbon-kjenner er "small batch" like fascinerende som nye årganger er for den mest kresne vinkjenner.

Knob Creek 9 years old har fyldig, intens, krydret, fruktig smak. En typisk bourbon, lagret 9 år på kraftig brente eikefat. Volum 70 cl. Med 50% alkohol. Horeca-pris (inkl mva. og emb. avg.): kr 525,45 (på Vinmonopolet kr 549,60).

Basil Hayden 8 years old er en bløtere, lettere og mer nøytral bourbon, av ekte "opprinnelse", fra Kentucky. Volum 70 cl. Med 40% alkohol. Horeca-pris: kr 532,79 (på Vinmonopolet kr 564,50).

Baker''s 7 years old er middels fyldig, ganske fruktig og blomsterpreget. Lett krydret
og søt, med en nyanse av vanilje. Hyggelig, lang bourbon. Volum 70 cl. Med 53,5% alkohol. Horeca-pris: kr 659,82 (på Vinmonopolet kr 694,50).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her