Tre spennende nye whiskeyer i Norge

Whisky er skottenes betegnelse på sine edleste dråper, mens whiskey er irenes tilsvarende. Irene var de mest aktive i å eksportere hemmelighetene, hvilket er årsaken til at det heter whiskey i Amerika også. Og nå ankommer tre nye versjoner fra den verdens
Redaksjonen
08 Mars 2001 - 02:00

Small Batch Bourbon er whiskey blandet fra et 20-talls utvalgte fat. Spennende drikke for kjennere, som ønsker en bourbon med både historie og variert smak. Jim Beam lanserer i disse dager tre spennende Small Batch Bourbon-nyheter i Norge!

For å lage sine Small Batch Bourbons velges de fatene som har modnet best og har den beste kvaliteten. Og spesialistene setter så sammen den enkelte "small batch". Alle med sine særpreg. For den entusiastiske bourbon-kjenner er "small batch" like fascinerende som nye årganger er for den mest kresne vinkjenner.

Knob Creek 9 years old har fyldig, intens, krydret, fruktig smak. En typisk bourbon, lagret 9 år på kraftig brente eikefat. Volum 70 cl. Med 50% alkohol. Horeca-pris (inkl mva. og emb. avg.): kr 525,45 (på Vinmonopolet kr 549,60).

Basil Hayden 8 years old er en bløtere, lettere og mer nøytral bourbon, av ekte "opprinnelse", fra Kentucky. Volum 70 cl. Med 40% alkohol. Horeca-pris: kr 532,79 (på Vinmonopolet kr 564,50).

Baker''s 7 years old er middels fyldig, ganske fruktig og blomsterpreget. Lett krydret
og søt, med en nyanse av vanilje. Hyggelig, lang bourbon. Volum 70 cl. Med 53,5% alkohol. Horeca-pris: kr 659,82 (på Vinmonopolet kr 694,50).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her