En enkel, men utrolig velsmakende rett er dagens anbefaling. Vi snakker altså ikke om halvfabrikata - men ferske og friske råvarer. Fryst fisk er gjerne rimeligere og et veldig godt alternativ i denne retten.
Dagens rett
Foto: (Bård Ek)
Slik oppfyller du de nye kostholdsrådene med smaken i behold
Fisk og grønnsaker er det vi skal spise mer av framover. Hvis du tror det betyr et kjedelig eller komplisert kosthold, må du tro om igjen.
19 August 2024 - 23:00
Torsk på purreseng
Fremgangsmåte
- Del purren på langs og skyll den godt - snitt den opp i store biter.
- Smelt smøret i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten tilsettes og karri røres inn.
- Kutt fisken opp i terninger og legg dem forsiktig oppi fløten.
- Skru ned varmen og la det trekke i ca. 7-8 minutter.
- Ikke rør i gryten, da skiver fisken seg!
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over hakket egg, tomat og gressløk rett før servering.
- Serveres med kokte poteter.
Tips: Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå