Vintertorsken som regel i form av skrei trenger ikke så mye hjelp fra andre ingredienser. Til disse fiskekakene bruker du ikke den edleste loinen/midtstykket av fileten, men derimot rimelig avskjær eller bukkjøttet som slik får nytt liv. Har du ikke løyrom, kan du fint bruke annen type rogn. Gjerne rester av kokt skreirogn. Eller sågar kaviar, men da mister retten litt av det luksuriøse preget som løyrom unektelig gir.
Dagens rett
Foto: (Mizina)
Fiskekaker kan være skikkelig luksuriøse, som disse med torsk og løyrom
Litt løyrom i fiskefarsen gjør underverker med en allerede fantastisk råvare, altså torsken. Perfekt som forrett, smårett eller middag.
23 Mars 2024 - 00:03
Torsk- og løyromkaker
Fremgangsmåte
- Ha torsk, løyrom eller annen fiskerogn, vårløk, dill og egg i en foodprosessor.
- Kjør til alt er godt blandet.
- Rør inn siktet potemel til slutt.
- Form deigen med en spiseskje til runde fiskekaker. Smelt litt smør i en stekepanne og stek fiskekakene gylne og sprø på hver side.
- Rør sammen rømme og dill og server fiskekakene med rømmedip og kokte nypoteter.
Flere deilige retter med fiskekaker
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå