Tørrfisksuppe med bacon og chorizo
Fremgangsmåte
- Fres tomaten i olje, tilsett hvitløk, chilipepper, sukker og laurbærblad og la det koke i 20 min, til det tykner. Sil blandingen.
- Fres tørrfisk, bacon, pølse, løk og paprika i en panne i 3--4 min. Tilsett en skje olivenolje om nødvendig.
- Hell på tomatsausen og fiskekraft og la suppen koke i et par minutter.
- Smak til om suppen trenger ekstra salt og server den rykende varm med godt brød til.
- Server aiolien ved siden av som du kan ha på brødet eller i suppen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Enkel aioli
Fremgangsmåte
- Ha et helt egg i en foodprocessor.
- Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
- Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
- Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader