Tok knivskarp seier i kjøtt-NM

Tonje Hogsnes er landets beste lærling.
Redaksjonen
27 August 2010 - 09:41

- Dette er fantastisk moro. Jeg deltok i fjor og fikk sølvmedalje, derfor var målet i år selvfølgelig gull, sier Tonje Hogsnes.

Etter en hard og blodig kamp stakk Stokke-jenta av med seieren i årets norgesmesterskap i kjøttfag for lærlinger. To Oslo-lærlinger delte sølvplassen, mens en skadet bronsevinner fra Nøtterøy pustet lettet ut.

Kreativitet og beinhardt konkurranseinstinkt preget konkurransen blant årets lærlinger. De åtte deltakerne kuttet, skar og fileterte seg gjennom kilovis med svin og storfe, skriver Pressenytt.no.

Gullvinneren forteller at hun har øvd i 2-3 ganger i uken de siste månedene.
- I tillegg har en del søndager gått med til skjæring og forberedelser. Likevel er det alltid like spesielt når konkurransen er i gang. Man glemmer alle rundt seg og jobber intenst fra start til slutt. Dette er gjør at man blir sliten både psykisk og fysisk, forteller Hogsnes.

Oslos representanter stakk i år av med en dobbel sølvplass. Begge medaljevinnerne er godt fornøyde med egen innsats.
- Nivået er ekstremt høyt, og jeg visste at det ville være mange dyktige konkurrenter her i dag. Derfor synes jeg sølvmedaljen er en stor bragd, sier Jennie Bäck, som til daglig arbeider i ferskvaredisken hos Jacob's på Holtet i Oslo.

Kollega og konkurrent Manuel Mendez, som til daglig arbeider på Meny Oslo City, er også fornøyd med 2. plassen i mesterskapet.
- Jeg skulle egentlig være med i fjor, men måtte trekke meg på grunn av senebetennelse i begge armene. Derfor var det ekstra deilig å havne på pallen i dag, sier han.

Det var i lang tid usikkert om årets bronsevinner, Ingvild Solsvik, i det hele tatt kom til å stille i norgesmesterskapet.
- Jeg klarte å sage meg helt inn til beinet i den ene fingeren på jobben for noen uker siden. Derfor har jeg ikke kunnet øve de siste ukene. Det var i lang tid usikkert om jeg i det hele tatt fikk delta, og i dag morges spiste jeg smertestillende før vi begynte. Derfor er jeg ekstra glad for pallplass i dag, stråler lærlingen.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene deltagerne leverte.
- Nivået på denne konkurransen har aldri vært høyere. Det er samtlige av årets bord et bevis på. Kun åtte poeng skilte første- og andreplassen, det sier mye om hvor hard og jevn konkurransen er blitt, sier han.

Teigen forteller at årets gullmedaljør vant på grunn av god muntlig presentasjon av kjøttproduktene. - Men alle var særdeles dyktige. Det var tydelig at samtlige av deltakerne hadde forberedt seg godt, sier han.

Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert for 15. året på rad. Arrangør Espen Lynghaug er stolt av prestasjonene til årets lærlinger. Han mener konkurransen er en viktig rekrutteringsarena for bransjen.

- Denne konkurransen fungerer som et utstillingsvindu for kjøttfag, der vi får vist fram mulighetene man har innenfor dette yrket. I dag er det dagligvarehandelens ferskvaredisker som er de fremste eksponentene for både kjøtt- og kokkefag, derfor er det viktig å vise hva en butikkslakter driver med, sier han.

Foto: Henrik Arneberg/Pressenytt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her