Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon Hotel Kirkenes tråkket i salaten da det ville trekke gjester til sin egen Braastad-smaking.
08 Mai 2012 - 15:38

Torsdag 26. april Antoine Braastad kom til Thon Hotel Kirkenes for å forelese om konjakk. I Restauranten serverte i den forbindelse en fire retters meny inspirert av Braastad konjakk, og annoserte for kvelden i lokalavisa.

”Vi serverer en 4 retters meny inspirert av Braastad Cognac med vin og cognac til maten”, het det  i annonsen som inneholdt et foto av hotellets fasade. Annonsen fikk varsellampene til å gløde i Sør-Varanger kommune, som sporenstreks ba Thon Hotel Kirkenes om en forklaring på bruddet på alkohollovens paragraf om forbud for reklame for alkoholholdig drikke.

LES OGSÅ: Hellstrøm granskes

I svaret til kommunen legger hotelldirektør Thomas Hjellestad seg flat.

– Vi har dessverre ikke ansett annonsen i Sør-Varanger Avis som direkte reklame for alkohol. Dog ser vi i etterpåklokskapens lys at den skulle vært formulert på en annen måte. Vi har tenkt at dette var reklame for en temakveld rundt emnet konjakk, og vi har en foreleser fra en aktuell produsent, skriver hotelldirektør Thomas Hjellestad ved Thon Hotel Kirkenes til Sør-Varanger kommune.han i sitt svarbrev til kommunen.

Kommunen har ikke behandlet saken ferdig, opplyser rådmann Bente Larssen til avisa. Thon kjørte totalt tre annonser om konjakkvelden i Sør-Varanger Avis. I den siste ble merkevarenavnet Braastad tatt bort.

LES OGSÅ: EU tvinger fram alkoholreklame

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her