Hellstrøm granskes

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm snakker varmt om vin i ny Youtube-video. Nå skal Helsedirektoratet undersøke om filmen bryter forbudet mot alkoholreklame.
12 September 2011 - 12:05

I begynnelsen av september lanserte gourmetkokken sin egen rødvin. Omtrent samtidig dukket en video opp på nettstedet Youtube, der en blid og vindrikkende Hellstrøm snakker om livets gleder i form av god mat og drikke.

Nå skal Helsedirektoratet granske om Hellstrøms snutt er i strid med det norske forbudet mot alkoholreklame.

- Vi har blitt tipset om denne filmen og har den til behandling, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp til nrk.no.

Reklame for alkoholholdig drikke er forbudt etter norsk lov. Forbudet er medienøytralt, og gjelder også videoer lagt ut på utenlandske nettsteder som Youtube.

- Generelt gjelder reklameforbudet mot alkohol uansett hvilket medium man bruker. Om det er på Youtube eller på tv har det ingen betydning, så lenge den retter seg mot et norsk publikum og omhandler et produkt som lanseres i Norge. Det er det som er avgjørende, sier Klepp.

Hellstrøm sier til nrk.no at filmsnutten ikke skal være en reklamefilm for rødvinen han nå er aktuell med.

- Jeg ønsker å formidle humor og glede, og selvfølgelig å skape litt oppmerksomhet rundt Hellstrøm og vin, uten at det er noen reklame. Jeg snakker ikke om min egen vin i denne videoen, bare generelt om vin, sier Hellstrøm. Han sier han vil fjerne videoen fra nettstedet dersom Helsedirektoratet finner at den bryter loven.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her