Test av påskeølet 2007

Redaksjonen
28 Mars 2007 - 14:55

Hansa Påskebrygg har det du ønsker deg av et påskeøl: En pilsner med godt skum og fin bitterhet med nok karakter til å følge påskemenyen.

Store høyder
I en helt annen klasse derimot stiller de to bryggeriutfordrerne Nøgne Ø og Haandbryggeriet som i år har laget to ganske like påskeøl men hvor Drammens-bryggeriet har lagt inn enda mer kraft enn det i Grimstad. Begge er usedvanlig gode øl som kommer til å løfte påskelammet til de store høyder.

Gammel tradisjon
Macks Vårøl er lett og bløtt med middels friskhet. Det passer best servert godt avkjølt som tørsteslukker. Det gjelder i enda større grad Grans Bare Påske.

Påskeøl er en og gammel tradisjon som altså noen bryggerier holder liv i. I andre land med stolte øltradisjoner er sesongøl som markerer overgangen fra vinter til vår, vanlig. Det skulle derfor vært et større utvalg enn de fem som er testet, det gjelder spesielt påskeøl gjennom Vinmonopolet. Kanskje neste år blir bedre. Få ting gir mer vårfølelse enn en gul øl i hånda!

På Vinmonopolet:
 
+ (89p)
Haandbryggeriet Påskegodt
10377 - kr. 56,60 (50cl)
Haandbryggeriet
Farge og duft: Brunrød, uklar. Svært innbydende rund og rik duft med balansert malt- og humlepreg, fine parfyme- og frukttoner.
Smak: Fyldig og overraskende kraftig anslag, masse maltpreg, flott skum, bra syre, vokser utover med god bitterhet, sitter veldig lenge med mye maltpreg i finishen.
Bruksområde: Lam, kraftige viltretter.
Vurdering: Et usedvanlig kraftig øl som helst bør nytes til mat med noe fedme.
Bestill her:

+ (88p)
Nøgne Ø God Påske
20760 - kr. 67,80 (50cl)
Nøgne Ø
Farge og duft: Brunrød, uklar. Svært parfymert duft med mye malt, syltet/innkokt eple og søt sitrus.
Smak: Fyldig anslag, uttalt maltpreg, parfymerte toner også i smaken, flott skum og god bitterhet som vokser utover, mye malt i finishen.
Bruksområde: Perfekt til lam, oksegryte.
Vurdering: Et godt og kraftig øl som likevel har en behagelig bløthet over seg.
Bestill her:

I butikken:

 (85p)
Hansa Påskebrygg
Ca. kr. 26,00 (50cl)
Hansa
Farge og duft: Lys brun med røde toner. Fin ganske rik duft med tydelig maltpreg, god frukt i retning epler.
Smak: Bløtt anslag, ok fylde, godt skum, fin lett bitterhet som vokser utover, sitter en god stund.
Bruksområde: Allround, også lammesteik.
Vurdering: Et langt bedre alternativ enn den vanlige pilsneren.

÷ (81p)
Mack Vårøl
ca. kr. 23,00 (50cl)
Mack Bryggeri
Farge og duft: Gyllenbrun. Veldig lett duft med noe frukt- og malttoner.
Smak: Fruktig anslag, lett bitterhet og middels friskhet, sitter noe.
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Alternativ til årets første utepils. Gjerne i solveggen.

+ (77p)
Grans Bare Påske
ca. kr. 22,00 (50cl)
Grans Bryggeri
Farge og duft: Lys gyllen. Veldig lett men behagelig humleduft med innslag av brød.
Smak: Bløtt anslag, mykt skum, ok maltpreg, mangler litt bitterhet og friskhet, sitter en liten stund.
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Må serveres iskaldt, gjerne rett fra snøen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her