- Test av ekstra tørr champagne
- Test av ekstra tørr champagne - Vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Blanc de blancs non vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Blanc de blancs non vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Rosé
- Test av ekstra tørr champagne - Andre non vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Blanc de blancs non vintage
- Test av ekstra tørr champagne - Rosé
- Test av ekstra tørr champagne - Andre non vintage
Extra brut, brut nature, non dosé, pas dosé - kjært barn har mange navn, og de tørreste champagnene blir stadig med kjære og populære.
Ikke på grunn av frykten for sukker, men rett og slett at mange opplever slike champagner som mer naturlige og renere.
En slik stil stiller imidlertid krav til råvarene, at de er av første klasse, og uten feil.
Selv om en knusktørr champagne kan virke veldig slank, er disse vinene forbløffende gode til selv smaksrik mat.
Testen, som ble gjennomført 28. oktober og 16. desember 2013 omfatter 42 champagner av typen extra brut og brut nature, altså med restsukker inntil 6 g/l. Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.