Smakspanelet fant ingen produkter med direkte feil, bortsett fra at noen rett og slett er i søteste laget. I visse miksetilfeller kan det være en ønsket effekt, mens i de fleste andre er en tørrere stil å foretrekke.
Rom i Norge er stort sett snakk om rene og gode produkter, enten til blanding eller til å nytes alene. Noen perler stikker seg imidlertid ut, og det både blant de yngste og blant de med lengst fatlagring. Testen gir derfor ikke grunnlag for å konkludere med hva som er optimal lengde på lagringen. Men at rom er en reell konkurrent til annet brunt brennevin som nytes alene eller til kaffen, er hevet over enhver tvil.
Remi Madsen | Torstein Østenstad | Robert Lie | Christian Udjus |
Foto: Johnny Syversen/Bo Mathisen/John Nordahl |
Testen, som ble gjennomført 31. januar 2006, omfatter 25 brune rom tilgjengelig i Norge.
Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet
Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.
Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.