Tester

Nyheter i basisutvalget november 2019

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Du får både veldig gode representanter i sine respektive kategorier samtidig som de er gode kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 November 2019 - 13:41

Nyhetene i basis i november har noen godbiter som gjør at det er verdt å legge turen innom - også om ditt lokale pol er blant de med minst utvalg.

To flotte hvite Loire-viner som begge gjør nytten som følge til julematen, eller kan legges i kjelleren: Dom. Moines Savennières Roche aux Moines 2016 og Dom. du Closel Savennières Les Caillardières 2016. 

Like gode kjøp får du med A Tribute to Grace Besson Vineyard Grenache 2017 og Rivetto Barolo di Serralunga d'Alba 2015. Begge viner som gjør nytten i disse førjulstider. 

Enda større interesse knyttes nok til tilskuddene til champagnehylla, for særlig Richomme Génération Grand Cru 2011, men også Philippe Glavier La Grace d'Hakamiah 2013 og Bonnet Ponson Cuvée Perpetuelle 1er Cru Extra Brut er noen skikkelige godbiter. 

Men aller best og mest spennende er novembernyhetenes sterkeste saker. Som Millstone 92 Rye Whisky som kommer fra Nederland av alle steder.                              

Thomson Manuka Wood Smoke Single Malt på sin side kommer hele veien fra New Zealand, den er det mest interessante i denne kategorien på lang tid, og ligner ikke noe annet du har smakt av whisky før.             

Er du ikke i det eksperimentelle humøret, er både Soerlie Hors d'Age Grande Champagne og Jean Fillioux Hors d'Age Grande Champagne klassiske så det holder, og samtidig superkonsentrert materiale.

Har du en "søt tann", eller trenger et annet følge til juledessertene enn det vanlige, kommer Bukkuram Sole d'Agosto Passito di Pantelleria  2017 til å gjøre suksess.   

I ølhylla skjer det ikke veldig mye spennende, men to nye humlepregete øl, Duvel Tripel Hop Citra og Ægir New World IPA er i hvert fall gode hvileskjær i alt juleølet for tiden. Vurderer du kjørepilsen, dropp den og gå rett på de to nye alkoholfrie juleølene, som begge holder topp kvalitet.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her