Tester

Nytt øl og mjød spesialpol juni 2020

Det går i frukt og syrlige toner - og det passer sesongen veldig godt

Det går i frukt og syrlige toner - og det passer sesongen veldig godt

De er ikke mange - nyhetene på spesialpolet i juni - men nok til å glede både ølnerder og andre som vil ha en pause fra rosevin og altfor lettdrikkelig pils.
Julie Helene Amundsen
19 Juni 2020 - 16:16

Denne rundens toppskårere er en veritabel fruktfest, fra Cantillon Rose som danker ut mange roséviner på markedet, via sommerlige 3 Fonteinen Aardbei-Kriek som kombinerer kirsebær og jordbær samt Cantillon Vigneronne som er ung lambic blandet med muscatdruer og en drøm til sommerlige retter av sjømat, grønnsaker eller lyst kjøtt.

Det er verdt å nevne at noen av Cantillon-ølene går gjennom en fase hvor en bakterie kalt pediococcus fra villgjæringen er aktivert, gjerne på grunn av  "riktig" varme eller fuktighet eller for høy pH ved tappingen. Resultatet er at ølet får veldig høy viskosistet, eller litt ekkelt forklart: en "slimete" konsistens, også kjent som ropiness. Det kan derfor - og med stor fordel - være lurt å lagre det i rundt et halvt år etter innkjøp, ettersom prosessen vil være over i løpet av noen måneders tid. Men ølet tar ikke skade av dette. Det er noe som kan oppstå også i villgjæret vin (naturvin). Og det er det samme som skjer med tettemelk - hvor denne slimete konsistensen faktisk er ønsket og gir melka en mild syrlighet i tillegg til konsistensen, så altså helt ufarlig.

Amerikanske Black Project Sunbeam er som en tropisk fest i munnen og SweetWater Pit & Pendulum Plum som byr på sommerfest for den mer avanserte surølsfantast. 

Men det er ikke bare det beste ølet som smaker av frukt denne gangen. Eneste norske brygg denne gangen er Mjøderiet Eplemjød, en skikkelig deilig kombo av sider og mjød, ikke like tørt som surølene, men veldig vinøst og spennende. Prøv den til sommerlig sjømat eller vegetar.  

 

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 25. juni 2020 kl 8.00 i nettbutikken. Øl som befinner seg i butikk og ikke er solgt ut, vil fra 2. juli Kl.10.00 plasseres i hyllene i de såkalte +ØL-butikkene og selges på vanlig måte. 

Disse butikkene er Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes.

Noen produkter kan bestilles via nettbutikk. Men som en midlertidig løsning i forbindelse med Covid-19, åpnes det også for bestilling av varer som er fordelt på butikkene via polets nettbutikk. Nettbutikkvarer blir sendt kunder pr post.

Her finner du hvilke øl som finnes i hvilke butikker og hvilke volum av hver som er kjøpt inn

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her