Tester

Nyheter i basis januar 2019

Om du skal på polet i dag, sjekk nyhetshylla for disse flaskene

Om du skal på polet i dag, sjekk nyhetshylla for disse flaskene

De topper nemlig nyhetene i basis i januar, som ellers er mager som januarmenyen. Men denne håndfullen og noen til sørger for at du unngår bomtur.
Aase E. Jacobsen
11 Januar 2019 - 21:39

Hirsch San Andreas Fault 2016 topper nyhetene i basis i januar, og er samtidig en sjelden fugl samme sted. Blant toppskårerne finner du også en annen Sonoma Coast-pinot fra samme vinmark (men ikke samme parsell), og med en annen signatur. Byron Kosuge Hirsch 2015 er litt mer sødmefylt og eikepreget enn Hirsch San Andreas Fault 2016.

Årgangen har selvsagt litt å si. Mens 2015 var det siste året med tørke og dermed lave avlinger kombinert med høye sommertemperaturer, var 2016 kjøligere hvilket har gitt friskere syre. Og det liker vi jo ved en pinot noir.

I januar får vi også et gjensyn med Colares og det i to vellagrete utgaver. Selv om Arenae Colares Tinto 2009 er snart ti år, merkes det i liten grad. Den har mye å gå på, og så kommer den i det hendige 50 cl-formatet. Et bedre kjøp er imidlertid den snart 20 år gamle yndlingen Colares Chitas 1999. Den kommer garantert til at enda flere får øynene opp for denne vinskatten som snart er på vei til å forsvinne.

En annen gjenganger er Viberti Buon Padre Barolo 2013 som byr på den populære kombinasjonen av god barolokarakter til en veldig gunstig pris. Det liker vi også.  

..og champagne av en annen verden

To champagner som ikke følger røkla har også funnet veien inn i basis. A.D. Coutelas Origin' Extra Dry Gold er en artig sak - la deg ikke forstyrre av det glorete utseendet, for innholdet er virkelig lekkert, men altså ikke tørt. Hvilket gir muligheter for eksperimentering på kjøkkenet. Moutardier Cuvée Carte d'Or Brut på sin side er en veldig god representant for den nye trenden med meunierdominerte champagner. En litt annerledes champagnesmak, men du verden så deilig. 

Det er all grunn til å merk seg at Dom Perignon 2008 nå er på plass i 62 polutsalg. Riktignok uten samme etikett som Legacy-utgaven lansert før jul hadde, men innholdet er det samme og det er jo det som teller. 

Røyk i form av whisky og riesling

På den sterke siden er Lagavulin 8 YO er godbit, først og fremst for whiskyelskeren. For den har med seg alle Lagavulins røyktoner, men på grunn av den kortere fatmodningen har den også mye frukt.   

Blant de rimeligere vinene (under 200 kroner) er det en som skinner og det er den ikke helt tørre Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 som byr på utrolig mye god terroir- og rieslingkarakter for en billig penge. På den røde siden står chilenske Torres Vigno Carignan 2015 ut fra mengden som en karaktersterk og lagringsdyktig vin.

Her kan du lese mer om Vigno-konseptet

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

NB Pga problemer med dataene fra Vinmonopolet står noen produkter oppført som utsolgt. Det vil forhåpentligvis bli rettet opp i løpet av kort tid. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her