Tester

Juleølet på polet 2019

Her finner du årets beste juleøl

Her finner du årets beste juleøl

Felles for de beste av årets juleøl er at de er så smaksrike at de trenger all din oppmerksomhet. Men det er likevel fullt mulig å finne virkelig godt følge til julematen også i år blant de 127 juleølene vi har testet.
Julie Helene Amundsen
12 Desember 2019 - 16:17

At juleølklassikere tolkes forskjellige fra land til land, demonstreres av Gouden Carolus Christmas og St Feuillien Nöel  på den ene side, og Ringnes Julebokk på den andre. Belgisk vs tysk bryggetradisjon? Når det er jul, er vi så rause at vi sier ja, takk, begge deler. 

Og disse tre gjør jobben overfor den kraftigste julematen. 

Men det finnes utfordrere, og i år er det italienske  Birra del Borgo 25 Dodici og estiske Põhjala Jõuluöö som i første rekke roper om oppmerksomhet. Men de er ikke førstevalget for norsk julemat. Derimot skal du spare dem til peiskosen. Eller en av de gode bøkene du får til jul.

Enda mer lekne juleøltyper finnes det godt om i år også. Her stikker Lervig Hipster for Christmas og Liefmans Glühkriek seg ut. Den første som et skikkelig søtt, men også velbalansert øl som er best til den søte avslutning. Den andre gjør jobben som alternativ til gløgg, men også til ost. 

At juleøl helst bør lagres noen år (og holder i mange år til), er såvel Nøgne Ø Julequad 2016, som Kinn Tomasmesse 2017 og Lindheim 200 Days of Juleøl gode bevis på. 

Så rike øl (og det på alle måter) trenger mye tid på å samle seg, og det bør du unne deg om du har en kjeller som egner seg for lagring.

Også Macks Juleøl 2018 har utviklet seg til en aldri så liten perle på ett år. Den kan du med trygghet sette på julekoldtbordet. 

 

På neste side finner du de 127 juleølene som er testet listet etter poeng

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her