Test av viner fra Rufina-området

Rufina er ikke uventet ledende i den nordtoscanske kvalitetstoppen. Men uten at det har gått ut over hva du må betale.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 11:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rufina

+ (89p)
Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2004
Fatt. Selvapiana
Italia - Toscana
51001 VSD - kr 275,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Ung fast og elegant duft med mørke syrlige bær, noe underskog, lær, urter og fat.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, fine tanniner, god slank frukt, sitter veldig godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Gode kjøttretter med saus.
Vurdering: En elegant og fortsatt ung vin som vil utvikle seg videre i minst seks år. Meget godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100 % sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riserva del Don Colognole Chianti Rufina 2004
Colognole di G. Spalletti
Italia - Toscana
10264 Cuveco - kr 198,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Evento
Farge og duft: Mørk tett rød. Moden duft med røde bær, moreller, kjøtt, urter, sjokolade, fat og skogbunn.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, god syre, fine myke tanniner, fin syre i finishen. (2004)
Bruksområde: Enklere retter med elg eller hjort.
Vurdering: En drikkeklar vin som tåler noen år til. Godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i slovenske eikefat (20-30 hl), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Colognole Chianti Rufina 2004
Contessa Gabriella Spalletti
Italia - Toscana
57152 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Evento
Farge og duft: Mørk rød med moden kant. Fin moden varm duft av røde bær, syltetøy, jordsmonn/matjord og noe krydder.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, god saftighet, modent fint preg, myke tanniner, sitter godt med noe urter i finishen. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og drikkeklar vin som fint holder et par år til. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 95% Sangiovese, 5% Colorino
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2005
Marchesi de Frescobaldi
Italia - Toscana
34983 Cuveco - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft med mørke bær, kirsebær, fat, sjokolade, plommer, lær.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, men bra syre frisker opp, fin fylde, sitter godt utover med litt eik og urter i finishen. (2005)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Malvasia Nera/Colorino/Merlot/Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Chianti Castello del Trebbio 2007
Cast. del Trebbio
Italia - Toscana
48433 VSD - kr 124,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Mørk rød. Frisk duft av røde bær, litt rustikk, noe urter.
Smak: Saftig anslag, leskende syre, småelegant, god friskhet, slanke tanniner, sitter en stund. (2007)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En god vin for det neste året. Meget godt kjøp. 84 p (2007)
Laget av: Sangiovese, canaiolo
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Selvapiana Chianti Rufina 2006
Selvapiana
Italia - Toscana
33169 VSD - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde bær, kirsebær, parfymert med litt jordsmonn og urter.
Smak: Friskt anslag, god syre, fine tanniner, saftig frisk finish. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig syrefrisk vin som kan trenge litt tid. Godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 97% sangiovese, 3% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. Fatlagring, 1 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Chianti Rufina Riserva Villa di Vetrice 2004
Villa di Vetrice
Italia - Toscana
7412 VSD - kr 159,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Fin moden duft med røde kirsebær, plommer, jordsmonn.
Smak: Bløtt saftig anslag, god syre, saftig moden stil, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for nåkonsum. Holder fint et par år til. Godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 90% sangiovese, 7% canaiolo, 3% colorino
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md lagring i eikeliggere, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (82p)
Chianti Rufina I Veroni 2006
I Veroni
Italia- Toscana
48321 VSD - kr 149,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød. Myk moden duft av mørke bær, kirsebær, noe jordsmonn, tobakk.
Smak: Saftig anslag, bra syre, litt rustikk, men ok, bløte tanniner samt noe bitterhet mot slutten, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Vel verd prisen. 82 p (2006)
Laget av: 100% sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Angelicus Chianti Rufina 2006
Scopetani
Italia - Toscana
10626 VSD - kr 112,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Middels rød, klar. Frisk duft av røde bær og urter.
Smak: Friskt anslag, en del bittertoner utover, enkel fruktig finish. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe enkel vin. Nå. Knapt verd prisen. 77 p (2006)
Laget av: 92% Sangiovese, 8% Malvasia
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i store eikeliggere, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her